Under årets tvaksjon meldte vi oss frivillig til å være bøssebærer. Det samme gjorde vi i fjor da Martine gikk i 1.klasse. I år var det mye annet vi hadde lyst til å gjøre akkurat den søndagen. Men vi var veldig bestemt på at vi ønsket å ta med barna på å gå runden med bøssen i år også.

Jeg er veldig opptatt av at barna skal lære å bidra, hjelpe og se problemene rundt i Norge og i verden. Se alle de som ikke har det så bra. Jeg syntes det er bra at de får se ting i et annet perspektiv. Og ikke minst at de lærer seg å sette pris på hvor heldige vi er. Etter vi hadde samlet inn penger med bøssene i år satte vi oss ned for å følge med på tvaksjonen på tv. Martine syntes det var veldig spennende å følge med. Både på hvor mye penger de samlet inn, hvordan de samlet det inn og ikke minst om hvordan røde kors jobbet.

Matias kikket på han også, men han skjønte nok ikke så mye av det som Martine. Men samtidig som årets tvaksjon har det vært «forut dag» i barnehagen. Der samlet de inn penger til Nepal. DER har Matias virkelig vært engasjert. Han kan alt om jordskjelvene, situasjonen i Nepal og om hvordan de lever i fattigdom og nød (flinke barnehageansatte). Han syntes det var stor stas på forut-dagen der vi voksne skulle komme å kjøpe ting de hadde laget. I tillegg dro vi på «kino» på et av rommene i barnehagen der vi så på en film fra Nepal. Supert opplegg!

Jeg syntes det er så fint å vise barna at vi kan bidra. At «småpenger» for oss kan gjøre store forskjeller for andre.

img_4568

Del innlegget mitt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *