Som sikkert fler av dere lesere har fått med dere, så elsker jeg musikk og sang. Så nå bestemte jeg meg for å dele litt av min «fortid innen sang» med dere. :)
Jeg har vel egentlig synget helt siden jeg var lita jente. Når jeg bodde i Kragerø (før jeg begynte på barneskolen) var jeg med i ett sangkor i en meninghet der vi gikk. Etter en kort stund fikk jeg synge solo og det husker jeg var veldig stas! Vi opptredde ofte. Tror vi har film av det ett eller annet sted. Det hadde vært veldig gøy å finne frem nå ja! Men så var det bare det: «hvor er det henn?».
Det året jeg skulle begynne i andre klasse flyttet vi til Porsgrunn. Jeg ble fort kjent med de hærlige heistadjentene, og begynte også raskt i ett kor sammen med dem. Dette var vel også i en meninghet om jeg husket rett. Vi opptredde ofte, spilte inn cd osv. Alle oss heistadjentene var noen skikkelig sangjenter da vi var mindre! Hehe. Ettersom vi ble eldre begynte vi å bli litt lei av dette koret. Så da sluttet vi, og mange av jentene begynte med andre ting. Som eks fotball osv. Jeg derimot startet med dans. Men jeg følte at jeg virkelig savnet sangen i livet mitt. Jeg ville lære mer! Opptre mer…
En sommer jeg var på båttur med familien og ett venneparr av oss, er vel en sommer jeg aldri kommer til å glemme. Datteren til dette venneparret som er tre år eldre enn meg, er vanvittig flink til å synge. Hun har virkelig talent! Og hun har også vært med på idol når jeg tenker meg om :) Hun visste om min interesse for musikk og sang. En kveld som vi satt i båten og skravlet, spurte hun om hun skulle lære meg litt sanger osv. JA, det ville jeg! Hun lærte meg tre sanger. «knocking on heavens door» er den jeg husker best. Hun spilte gitar og jeg sang! Hun lærte meg masse nytt, og det var så spennede! Jeg spurte jo da såklart hvor hun hadde lært alt dette. Jo, hun gikk til sangpedagog via musikkskolen. Så samme sommeren søkte jeg meg inn på musikkskolen.
Meg og Karina synger singstar på Gamleposten for mange mange år siden..
Husker ikke nøyaktig hvor gammel jeg var når jeg begynte, men det var vel i slutten av barneskolen. Jeg gikk da til en sangpedagog en gang i uka i ca 30 min. Jeg lærte masse for hver gang. Nye tekniker, «å synge med magen», å improvisere osv.. Jeg sang på små konserter som de holdt på musikkskolen. Innimellom opptredde vi i store saler som ibsenhuset, rådhuset, inne på down town osv. Men da sang vi ofte som ett kor, og noen fikk synge solo. Men ettersom årene gikk, og jeg ble flinkere til å synge fikk jeg mange soloer. De siste årene sang jeg solo i nesten hver opptreden! Så min erfaring var at det bare ble morsommere og morsommere. Men jeg skal innrømme at jeg også noenganger har stått å grini etter konerter, der jeg følte at alt bare gikk helt galt!
Karoke hjemme hos meg i juletider for mange mange år siden…
Musikk har så mye følelser i seg. Og i alle de årene jeg gikk på musikkskolen hadde jeg også mange hormoner og følelser. Så jeg har tilogmed stått i sangtimer å felt noen tårer når jeg har synget. Musikk er veldig sterkt mener nå jeg! Jeg husker meg selv når jeg begynte på musikkskolen, og jeg husker meg selv når jeg sluttet. SÅ stor forandring! Når jeg begynte var jeg en sjenert liten jente som nesten hvisket når jeg sang. Når jeg sluttet var jeg en jente som elsket å synge med masse kraft i stemmen, som elsket å improvisere og som elsket å gå høyt i sanger (noe jeg aldri turde før..)
Her synger jeg og mine to gode venner på en julekonsert på skolen. Meg til høyre..
Musikkskolen har en hovedregel. Når man slutter på videregående, kan man lengre ikke gå der. Så etter mitt første år som lærling måtte jeg gjøre noe veldig trist. Si hade til min sangpedagog og til mange av de hærlige menneksene jeg hadde blitt kjent med opp igjenom årene. Jeg husker godt avsluttningskonserten. Huh, kjenner nesten det kommer en liten tåre i øyekroken her nå!..
Klar for å tre opp på scenen på ibsenhuset!:)

Silje Adele, Karine, meg og Marthe opptrer med «this love» i ibsen huset

Noen av filmene jeg synger på!:)

Nå er det snart 3 år siden jeg sluttet, og jeg må si en ting: JEG SAVNER Å SYNGE. Og jeg savner å lære.. Jeg savner å få tilbakemld.. Både gode og onde. Men.. Til min konfirmasjon valgte jeg å kjøpe meg ett hjemmestudio istedet for bunad. Nei, jeg kommer nok aldri til å kjøpe meg bunad. Så dere kan tenkte dere prisen på studioet, siden det er på lik linje som en bunad. Hehe. For jeg skulle nemlig ikke ha noe simpelt. Jeg skulle ha det beste av det beste. Det mest avanserte. Men hva skjedde da? Jo, jeg skjønte rett og slett ingenting. Jeg spilte inn noe, men det ble jo aldri slik det skulle være. Fler ganger har jeg tatt frem studio, satt det opp og bestemt meg for å lære meg det. Men neida, så gir jeg opp. Det siste året har det ligget i en pappekse da vi ikke har hatt plass til det. Men nå, som vi har fått større plass har vi fått satt det opp. Og kristoffer holder nå på med å lære seg det, slik at vi kan fikse med det sammen. Jeg skal også prøve å få koblet det til pcen, da jeg skjønner godt pc.
Mitt hjemmestudio
Så får vi se da… Og jeg noenganger kommer i gang nå! Og bildet av hvordan studiokroken min ser ut kommer etterhvert!:)
Har endel bilder, men de fleste er ikke på datan, så da plukket jeg bare ut noen helt hverdagsbilder fra jeg og venner som har synget litt karoke osv..:P
Del innlegget mitt

8 thoughts on “Sang og hjemmestudio

 1. Takk for mange fine tilbakemld!

  Jeg skal få lagt inn ett sanginnlegg etterhvert :) Men det blir nok ikke med det første. Nå holder vi på med å fikse opp hjemmestudio, og når jeg har fått synget inn en sang, kan jeg få lagt den ut her..

  Også må jeg ærlig innrømme at jeg må trene meg litt opp igjen.. En stund siden sist nå.. Og merker at stemmen er litt «rusten»…

  Ja jeg vil så gjerne fortsette med syngingen.. Men problemet har vært «hvor skal jeg synge henn?». Er ikke så veldig fan av kor. Liker best ¨å synge solo eller duetter..:) Sangpedagog koster jo skjorta! Men derfor er hjemmestudio en genial ting. Bare jeg skjønner det etterhvert nå så :)

 2. Du burde fortsette å synge, viktig å fortsette med det man liker selv om mange nye ting skjer i livet og tiden er litt knapp:) Men sett av tid til det du liker å holde på med, viktig:)
  Aldri lurt å kjøpe det beste og dyreste viss man ikke kan det fra før av, ser mange foreldre kjøper det dyreste musikkutstyret til barna sine fordi de skal lære seg det. Men ofte ender det opp med at det ikke blir brukt fordi, det er som du sier litt vanskelig og forstå seg på, og man mister mot og interesse til å fortsette:) Supert at du får kjærsten til å hjelpe deg da, sånn at du kan få spilt inn noe:)

 3. Oj så spennende å høre om! Du er sikkert knallflink :D Morro å fått hørt deg da ;)
  Skjønner godt du savner syngingen ja,når det er en sååå stor del av deg. . .

 4. haha jeg ser ut som en 14 åring da men .. hehe du er og pen uten=) har sett bilder av deg uten tror jeg.. ser omtrent ikke forskjell på deg. det kalles naturlig pen;)

 5. Jeg syns du hadde kledd brumt hår jeg . ser jo det på det bilde over her.! for min del syns jeg helt lyst blir fort veldig kjedelig. men er fint.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *