Når kvelden kommer snikende og klokken tikker 19.00 – da er det leggetid her i huset. Ofte kan klokken bli litt mer, og da blir også kveldsrutinene noe kortere. Men prøver vi å holde oss til 19.00 har vi god tid til verdifull tid sammen før barna skal sove.

Selvom vi ofte får høre et stort sukk når vi sier at det er leggetid er det ingen tvil om at barna er veldig glad i leggerutinene. På badet skifter barna til nattøy, pusser tennene og vasker seg. Når barna er klare for senga bruker vi litt tid sammen med dem før de sovner. Noenganger hver for seg, og andre ganger sammen. Noen dager leser vi en bok sammen, mens andre ganger har vi litt mer dypere samtaler med barna.

Untitled

Det er så utrolig fasinerende for åpne barna er på denne tiden. Det kommer så mye følelser og tanker under denne kveldsstunden. Selvom jeg har prøvd å sette meg ned med barna for å snakke om hvordan dagen har vært 4 ganger tidligere den dagen, så er det først når de har lagt seg at de deler alt de har på hjerte. Da vil de fortelle om alt de har gjort, hvem de har lekt med, hvem som har gjort noe snilt – og hvem som ikke har vært snille. Den aller dypeste samtalen kommer når jeg er alene med et barn. Da kommer det mange «hemmeligheter». Noen som kan lede meg som mor i en god og bedre retning. Andre hemmeligheter er ting barna sier i fortrolighet, og noe som forblir bare mellom oss 2.

IMG_2946

Leggetiden er så utrolig verdifull – og en av de viktigste stundene i løpet av hele dagen.
Det er nettop på denne tiden at man får ungenes 100% fokus.
Det er da man virkelig får vite hvordan barna har det.

Som en del av leggerutinene må vi alltid be nattabønn og synge «kjære gud». Ofte synger vi «karsten og petra sin nattasang». Og en av favorittene er helt klart «stråler på min rute». En sang vi alltid synger som avslutning på koret. Dere kan se en sneekpeek fra kveldens nattasang på min instagram: veronikadoli.

IMG_2953

Her kan dere høre «stråler på min rute». Er den ikke helt nydelig?
Kanskje noen der ute får seg en ny nattasang etter å ha hørt denne?

Del innlegget mitt

4 thoughts on “Slik får du barnas oppmerksomhet

  1. For en søt og fin sang! :)
    Og så må jeg bare si takk for en veldig fin blogg og for alt du deler!
    Har fulgt bloggen din i noen år nå, og kommer til å fortsette med det :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *