I dag har vi alle fire hatt en fridag sammen, noe som virkelig er koselig! Vi avsluttet kvelden på samme vis som forige søndag – nemlig med en spasertur rett før sengetid.. Denne gangen spiste vi en sen middag før vi dro ut på tur, noe som gjorde at barna stupte rett i seng når vi kom hjem. Turen varte kun 1 time i dag siden vi kom oss såpass sent avgårde… Anbefaler alle å ta en kveldstur en dag man får tid. Ungene sovner så mye lettere og sofaen føles så mye bedre når ungene er i seng..

Over til dagens overskrift.. Da Martine var «liten» hadde jeg igrunn ikke tenkt over når hun faktisk skulle begynne å smøre maten sin selv. En dag jeg hentet henne i bhg sa en ansatt at Martine hadde blitt så flink til å smøre maten sin selv.. Oii, tenkte jeg.. Det har vi jo ikke startet med hjemme?.. Det har jeg faktisk glemt helt bort for å være ærlig..

bilde

I dag smører Martine ofte maten selv, og vi prøver å være flinke til at hun selv skal være selvstendig på dette område. Men det er klart at noen dager er mer hektiske enn andre, og da hender det mamma eller pappa smeller sammen noe mat i full fart :) For det krever jo sin tid. Men har vi tiden bruker vi den godt..

bilde2

Så kom Matias og nå var vel jeg en dreven 2barnsmor med masse erfaring? Hva tror dere skjedde? Jo, her om dagen skrøyt en ansatt av hvor flink Matias er til å smøre brødskivene sine selv.. Jepp, det var litt glemt her hjemme.. NOK en gang.. Men nå har vi startet for fult med trening og det er kjempe morsomt.

_MG_6933_8168
 I karnappet holder vi på å lage en skikkelig koselig frokostkrok. Og som dere ser er peis utsikten. Love it!

Men det krever trening.. Matias vil gjerne ha en stor klump med smør på skiven og helst INGEN skal hjelpe til! hehe…

bilde3
I helga er det lov med NUGATTI! Jippi..

Smører dine barn maten selv?.. Når startet dem å øve på å smøre egen mat? Flere enn meg som «glemte det litt bort»?

Del innlegget mitt

4 thoughts on “Smøre selv…

  1. Hehe, nå måtte jeg le. Mia lærte det da hun gikk på småbarnsavdeling, en dag sa hun «klarer sjøl» og jeg tenkte «åssen klarer du det?» ;)
    Syns det er fint at barnehagen husker på sånne ting som vi ikke husker på hjemme ;)

  2. kremt….. der sa du noe. Har helt glemt å la de prøve selv ;) Haha, der fikk jeg den…. Takk for påminnelsen, skal begynne med det i morgen :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *