Tenk at nå er snart dagen kommet…. Dagen der Martine skal begynne i barnehage.. Vi har jo vært søkere siden september i fjor, og endelig ha hun fått plass. Først fikk vi beskjed om at hun hadde fått plass i en familiebarnehage 5 min unna med bil. Dette var vel 6.plassen på ønskelisten. Hun fikk da 60%. Ikke helt det største ønske, men det virket jo allright der også… Vi begynte å forberede oss på at hun nå skulle gå der. Helt til….


Vi får vite at vi kan få 100% i en nyoppstartet familiebarnehage bare rett nede i bakken her! JAAAA. Det var jo ønsket våres! Barnehagen vi hadde søkt i var en stor barnehage, men med få ledige plasser. Men utrolig nok hadde det startet opp en familiebarnehage som samarbeidet med barnehagen vi hadde søkt i. Det tar 2 min å GÅ dit, og jeg Kristoffer kjenner eierene. Kan det bedre bli? Siden Martine er så liten er det veldig greit med familiebarnehage. Alle der er på Martines alder. De største er ett halvt år eldre enn henne. Det er 10 plasser tilsammen, men dem mangler to plasser foreløbig.


Jeg er så spent fremover.. Jeg gleder meg veldig til hun begynner i barnehage, men såklart er det litt gruing der å. Siden barnehagen er så liten er det jo færre ansatte, noe som gjør at Martine ikke trenger forholde seg til så mange nye på engang. Hun elsker å være med andre barn, så jeg tror hun kommer til å stortrives! Vi skal ha ett fellesmøte i slutten av juli. Og fra august starter dem innkjøring med ett og ett barn. Siden vi begge jobbet fult omtrendt fikk Martine være en av dem første. 2 august skal Martine begynne i barnehagen. Jeg er spent, jeg er glad, jeg er redd, ja jeg ser rett og slett frem til dette.


Når begynte deres barn i barnehage? Eller når skal hun/han evt begynne? Fordeler/ulemper med barnehage?

Del innlegget mitt

5 thoughts on “Snart barnehagestart

 1. Heisann. Og gratulerer med barnehageplass. Og så i familiebarnehage. Har jobbet i det selv i mange år, og det er supert!

  Lille D begynner i bhg i aug han også, og det blir kjempe bra. Ser han er så klar for en mere sosial hverdag. Og vet hvor godt er for barn og være i barnehage. (begynner i bhg selv 2 aug også.. hehe)

  Klem fra meg

 2. Barnehage er stort sett bare positivt,ungene lærer at man ikke er alene her i verden om oppmerksomhet. For den delen står familien for…… (jeg er den første til å si at jeg glemmer min pedagogiske utdannelse) Tro det eller ei-etter alle årene – så JA det er foreldrene som har det VÆRST (derfor er jeg så nøye med at Martine skal si «hade» – litt henger igjen) De små har så mye å ta inn over seg at de glemmer fort «smerten» ved å skilles……. Men håper jo at farmor kan få lov til å følge/hente henne av og til….. Er litt misunnelig på dem som får lov til å følge henne – akkurat som dere

 3. Ser for det meste bare fordeler med barnehage jeg også..

  Mateus begynte da han var 15 mnd og begynte rett i en 100 % plass..
  Mens Matea skal begynne nå i august å er da bare 10 mnd noe jeg syntes er veldig tidlig.. 100 % plass i samme barnehage som Mateus…

  Med Mateus gikk barnehagen start kjempe bra og jeg gruet meg ikke noe spesielt..

  men denne gangen merker jeg at jeg gruer meg kjempe masse.. syntes Matea er alt for liten til å begynne i barnehage.. men nå har hun fått plass og jeg begynner å jobbe igjen, så må bare blir sånn…

 4. Så moro :) Kunne ikke blitt bedre nei!
  Kajsa begynte da hun var 2 1/2 år. Hun kom ikke inn noe sted året føret nemlig. . .

  Hun har gått 80% helt siden da,men skal begynne 100% fra august av :)

  Ser bare fordeler med barnehage jeg!
  Sosialt og trygt. Lærer lettere enkelte ting,enn man kanskje gjør hjemme.
  F.eks vente på tur,respektere andre barn,dele,rutiner osv osv.
  Spess hvis man er enebarn :)
  Og man er mye ute i frisk luft,uansett vær. Utflukter og aktiviter!

  Dette blir knall for henne!
  Er veldig tøft de første ukene,huff. Men verre for mamma enn barnet som oftest.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *