Her om dagen sa mannen min at han sjesset så på en skikkelig god kake med peanøtter og sjokolade. Jeg skjønte med engang at han snakket om snickerskake! Så derfor handlet jeg inne det jeg trengte og overasket han med denne kaken i dag. Det falt veldig godt i smak skal jeg si dere!
Denne oppskriften var helt herlig. Manglet noe, så erstattet derfor med det jeg hadde. Og den ble jo helt fantastisk god. Anbefales på det sterkeste!! En mektig kake er det jo, men nettopp derfor holder den jo lenge lenge!

Oppskrift
Du trenger:
Bunn:
 ♥ 6 egghvitt (uten plomme)
 ♥ 5 dl sukker
 ♥ 1 pk ritzkjeks (jeg hadde ikke fult en pakke så ertattet noe med bixitkjeks. Ble veldig bra!)
 ♥ 250 gram salte peanøtter
 ♥ 2 ts vaniljesukker
 ♥ 2 ts bakepulver

Glasur:
 ♥ 6 eggeplommer (plommene som ble igjen fra eggehvitten i bunnen)
 ♥ 1 dl kremfløte
 ♥ 100 gram smør
 ♥ 100 gram sukker
 ♥ 100 gram kokesjokolade

Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitter og sukker sammen til den blir hvit og stiv. Grovhakk peanøttene og finhakk kjeksen. Velt dette inn i hverandre sammen med vaniljesukker og bakepulver
Deretter fyller du dette opp i en langpanne. Jeg brukte rund form, noe som også går ann, eneste er at den da blir noe høyere enn hva den ville blitt i langpanne. Sett kaken midt i ovnen på 180 grader i ca 25 minutter (kommer litt ann på ovnen din). Ta kaken ut og la den kjøle godt ned før du fjerner formen rundt kaken dersom du har brukt rund form.
 Når kaken er godt avkjølt kan du starte på glasuren. Bland sammen eggeplommen, fløte og sukker. Varm dette i en kjele til den er god og tykk. Deretter setter du kjelen av platen og tilsetter sjokolade og smør. Dette vil da smelte av seg selv i røren. Rør godt sammen og glasuren er ferdig..

TIPS:
Fikk et bloggtips her om at kaken kunne lages med glutenfri salte kjeks istedet. Da kan kaken også nytes av de med glutenallergi! Veldig kjekt.

Så er det bare å nyte!! :)
Del innlegget mitt

8 thoughts on “Snickerskake

 1. Den er såå god!! :)
  Bare et lite tips til de som ikke tåler gluten – det går veldig bra å bytte ut ritz med glutenfrie salte kjeks. :)
  God helg! :)

  • Den var fantastisk!

   Ja det var jo kjempe lurt! Det kan jeg jo føre med i oppskriften her så de med glutenallergi også kan lage denne :) Takk for tips :)

   Ha en fin helg du også :)

 2. ååååh, du kan ikke legge ut slike oppskrifter!! :-o får helt vann i munnen, skal absolutt teste ut denne en dag(nokså snart!! :P) prøvde meg på creme fraiche-kyllingen sist uke, magisk godt! :)

  • Haha syntes alle andre legger ut slike fristelser så nå var dt min tur! Hehe..:P

   Kylling creme fresh er bare nydelig!! Dn har blitt spist så mye her hjemme at mannen er lei :P Haha

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *