Ja, jeg må si at jeg er en veldig spontan person.. Jeg elsker å bestemme meg for ting noen min før ting skjer.. Og noengang bare sekunder før.. Ikke misfostå meg, jeg tror selv jeg er en ryddig person og har orden og styr på det meste. Men når det kommer til ting jeg opplever og gjør elsker jeg å være spontan. Før Martine kom til verden viste jeg aldri hva neste dag ville bringe. Jeg levde der og da, og tok en dag av gangen. Når jeg ble gravid, fortsatte jeg som før. Alle fortalte meg hele tiden at jeg måtte nyte den tiden der man kunne være spontane og finne på ting til langt på natt. For når det kom ett nytt familiemedlem ble dette veldig vanskelig..

Jeg gledet meg masse til lille Martine kom, men også veldig spent på hvordan hverdagen kom til å bli. Kom jeg til å kjede meg ihjel hjemme? Men jeg må si det, at bare det å sitte hjemme under ett teppe i sofan, med en god film eller tvserie på kveldene er hærlig! Vi har jo ofte besøk og for å si det sånn… Vi kjeder oss omtrendt aldri..

Nå er vi så heldig at vi har en familie som bare forguder Martine. De vil ha henne til alle tider på døgnet og blir super glad når de for lov å passe henne. Må nesten begrense det! Haha, neida.. Mine foreldre og mamman til Kristoffer er de eneste hun har sovet hos enda, og jeg syntes det holder i massevis enn så lenge.. Men for å si det sånn.. Når vi har slike spreke og spontane foreldre som det vi har, meg og Kristoffer er det ingen problem. Som ikveld.. Planen var å kose oss hjemme.. Mens vi satt og snakket om hva vi skulle tilbringe kvelden med, tenkte vi at det hadde vært koselig med en kjærestekveld sammen med noen venner. Tja, kan jo høre farmor. JEG KOMMER!:) Hehe, er dem ikke nydelig. Så i løpet av kort tid sto hun utenfor døren, klar til å ha med Martine hjem på overnatting.


Bilder fra en sommerdag jeg, Kristoffer og Martine tok en spontan tur til Valle. Martine fikk smake is å greier..

Jeg føler iallfall at etter Martine kom har vi jo såklart roet oss endel, men vi er fortsatt spontane. Det hender ofte at vi har planer om å slappe av hjemme, og i løpet av få timer er Martine på ett besøk hos farmor, mormor eller bestefar, og mor og far er ett eller annet sted ute :P Jeg elsker Martine, og jeg elsker tiden jeg får ha med henne. Men det er samtidig godt å ha noen så hærlige «barnevakter» som jeg vet Martine har det godt med. Hun lyser opp og smiler fra øre til øre når hun ser dem.. Da er det ikke farlig vel? Det er ikke alle som er like heldige å har slike «avlastere», så jeg har rett og slett ikke ord på hvor glad jeg er i og for dem!

Men jeg må også fortelle om forholdet til meg og Kristoffer. Jeg kunne seriøst ikke fått noe bedre far for Martine. Han elsker henne, og ikke minst å tilbringe tid med henne. Men det er nesten ett kapittel for seg selv.. Poenget er at jeg føler vi er veldig flinke til å avlaste hverandre, og gi hverandre muligheten til å være litt spontane hver for oss. Og fortsatt ha masse tid sammen, og sette pris på hverandre… :)

Så nå sitter jeg her med ølen i handa.. Venter på noen venner som snart kommer, og Kristoffer som er en tur på butikken. Ikveld skal vi kose oss med litt god drikke, og deretter blir det nok en aldri så liten bytur. Godt å ha litt kjærestekos også!:)


Namminam…

Er du spontan selvom du er litt mamma/pappa?

Del innlegget mitt

3 thoughts on “Spontane foreldre

 1. Det er jo sant som du sier.. Når barna blir litt større er det veldig trygt å vite hva som skjer på forhånd. Dersom barna spørr selv i siste liten er det jo greit, men ikke for våres behov!:)

  Nå er Martine såpass liten at hun bare smiler fra øre til øre hver gang hun kommer til dem.. Ikke så enkelt å forberede henne på det enda. hehe

 2. Det er jo sant som du sier.. Når barna blir litt større er det veldig trygt å vite hva som skjer på forhånd. Dersom barna spørr selv i siste liten er det jo greit, men ikke for våres behov!:)

  Nå er Martine såpass liten at hun bare smiler fra øre til øre hver gang hun kommer til dem.. Ikke så enkelt å forberede henne på det enda. hehe

 3. Vi er litt spontane her også. Men ikke i den graden som dere trur jeg :)
  For Kajsa blir litt fort forvirret,om vi bestemmer oss for at hun skal sove over hos bestforeldrene uten å være forberedt på det ett par dager.

  Men hender vi er hos besteforeldrene,og vi skal alle reise hjem,og hun vil bli over. Da blir det annerledes :) Så da henter vi tingene hennes og finner på noe spennende som kjæreseter,og ikke foreldre ;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *