Her er svar på spørrerunden:

Hvordan var fødselen? Hva var det værste? ( har endel jeg lurer på angående det! er gravid selv og har bare fått høre lykke historier! )

Jeg hadde en kjempe positiv fødselsopplevelse. Jeg hadde derimot bare hørt en haug med skrekkhistorier før jeg skulle føde, så jeg må si jeg gruet meg endel! Pga dette ventet jeg det værste. Og mange sier: Man tror man skal dø! Så jeg var 100% forberedt på at jeg kom til å få denne følelsen. Men den kom aldri. Hehe. Såklart var det veldig veldig vondt. Men jeg tror at pga alle skrekkhistoriene trodde jeg det skulle værre. Hvis man derimot bare hører lykkehistorier slik som du har, kan man kansje tenke at fødsel ikke er så ille, og få seg en skikkelig negativ overaskelse. Mitt råd er å legge seg noen tanker i bakhodet om hvordan du vil at fødselen skal foregå (smertestillende og stillinger) men ikke bestemme noe. Jeg ville jo gjerne ut å gå litt og bruke badekar, men pga at jeg var satt på drypp kunne jeg ingen av delene. Men greit å vite hva man har av muligheter.

Hadde ganske heftige rier her ;)

Når jeg tenkte på fødselen gruet jeg meg mye til «når hun skal ut». Jeg tenkte: riene skal jeg overleve, men jeg vil ikke presse henne ut. Men helt ærlig var riene det værste. De er utrolig vonde. Og når du tror de ikke kan bli vondere blir de enda litt vondere (ikke for å skremme nå alså) hehe. Men min innstilling var å tenke: Dette er ingenting, det blir enda vondere! Slik tenkte jeg igjenom hele fødselen og det hjalp. Men med riktig pusting og avslapning går det så bra atte. Riene er totalt fjerne i det minuttet babyen er ute! Når tulla skulle ut hadde jeg hele tiden øyekontakt med jordmor og pratet masse med henne underveis. Dette hjalp meg mye. Hun forklarte hva jeg skulle gjøre og når jeg skulle presse. Fordi jeg gjorde dette ungikk jeg å få store rifter. Jeg klarte også derfor å konsentrere meg om hva som skulle skje. Hvis man tenker på smertene er det lett å ikke klare å konsentrere seg. Jeg brukte kun lystgass og var veldig fornøyd med det!:) En veldig vond men samtidig god opplevelse. Jeg gjør det gjerne igjen!:)

Håper dette svarte på noe av det du lurte på. Noe mer du lurer på er jeg villig til å svare :)

Hvordan fortalte du din kjære at du ventet barn?

Hehe, jeg fortalte det vel ikke. Han hørte vel bare ett hyl fra doen og en litt bleik kjæreste som kom ut fra doen og viste han testen. Husker han sa: Jamen, 2 streker. Da er du ikke gravid da? Haha. Jo lille venn, da er jeg gravid. Ikke misforstå. Jeg ble super glad over nyheten, men den kom litt brått på. Og man blir aldri helt forberedt på å få 2 streker på pinnen! Hehe.

Dette kan også være en søt måte og «si» det på

Men en bekjent av meg (Rebekka) fortalte nyheten til sin kjære på en utroolig søt måte syntes jeg. Her kan du lese hvordan hun gjorde det.

Håper dere fikk svar på det dere lurte på!:) Bare å slenge inn ett spm om dere er nyskjerrige på noe ;)

Del innlegget mitt

One thought on “Spørrerunden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *