I begynnelsen av studieåret laget jeg en oversikt over hva man burde huske på når man starter på høgskolen. Jeg la ut informasjon som er vesentlig for høgskolen jeg går på, så kan ikke garantere at den er lik hos andre skoler..

Vel.. Som jeg skrev ville noe endre seg underveis. Idag skal jeg skrive litt mer om min studieteknikk hitill, og litt mer om hvordan jeg har delt inn permer..

I dag hadde vi eksamen i farmakologi og vi kan nå «legge fra oss» dette temaet og gå over til patologi (sykdomslære). Jeg hadde i utgangspunktet satt disse temaene sammen siden begge gikk under «naturvitenskap emne 7». Men det viste seg at det var endel mer undervisning og info enn hva jeg hadde forestilt meg.. Så permen ble gjort om til en ren farmakolgiperm. Og i dag har jeg og Rebekka satt opp en ny perm til neste tema: patologi..

Untitled

_MG_4921_5911

Farmakologi var delt inn i 6 kapitler og temaer. Jeg valgte å samle alle power pointene, men skille dem med skilleteip. Veldig kjekt! Enkelt og finne igjen.. Temaene går ofte litt over i hverandre så derfor var det like greit å ha dem sammen. De står da i samme rekkefølge som  kapitlene kommer i boka.

_MG_4919_5909

Her er min «oppdaterte» og ferdige innholdsfortegnelse..:

_MG_4914_5904

Som sist har jeg arbeidskrav øverst. Alså tatt ut emne 7 av emneplan. Og markert alle krav og eksamner (se forige innlegg). Pensumlisten har vært utrolig kjekk å se på underveis når vi har pugget, samt at jeg har markert dem som har vært viktig å kjøpe. Og markert dem når dem er kjøpt.. Timeplan er også kjekt å ha såpass tilgjengelig. Kommer det endringer har jeg bare gjort om disse i den timeplanen som har ligget i permen. Studieløpsoversikten er også grei å ha. Jeg føler iallefall jeg har mye mer system og kontroll når jeg har alt slik på et sted. Slik vil jeg gjøre det i alle fagene.. Eksamen som vi har hatt har jeg også lagt for seg selv. Eksamen i fjor tok jeg ikke vare på, og angrer så veldig på det! Nå har eksamen fått sin rette plass her.. Pugge/ordliste kommer jeg mer tilbake til.

_MG_4916_5906

Studieteknikk:

Jeg og Rebekka har samarbeidet hele veien under dette emne, og vi har sammen laget en utrolig effektiv studieteknikk som vi føler vi har fått stort utbytte av..

Trinn 1:

Vi har alltid skrevet ut power pointene før en forelesning. Vi har ofte gått igjennom stoffet før forelesningen så vi er forberedt på hva som vil vente oss. Da skjønenr man utrolig mye mer! I fjor skrev jeg stikkord og notater på pcen. I år har pcen blitt igjen hjemme, mens jeg kun har notert på power pointen. Utrolig effektivt! Da får man skrevet inn stikkordene der dem passer i forhold til lysbildene.

_MG_4920_5910

Trinn 2:

Etter forelesningene har vi satt oss ned å lest over kapitelett igjen. Vi har da lest hele kapitelett og delt opp et og et avsnitt. Lest det hver for oss og diskutert oss frem slik at vi er enige om hva avsnittet sa oss. Det lærer man utrolig mye av! Og så mye vi faktisk oppfattet ulikt.. Underveis mens vi leser har vi skrevet ned ALLE ord som man må kunne eller som kan være vanskelig å huske. Dette har vi skrevet inn i exel slik at vi har delt det inn i kapitler og deretter satt det i alfabetisk rekkefølge. En farge for hvert kapitel. Denne listen fikk vi utrolig god bruk for når vi på slutten satt oss ned for å repitere og svare på studiespm.

_MG_4917_5907

Trinn 3:

Etter hvert kapittel har jeg satt meg ned og gjort studiespm som læreren hadde lagt ut. Jeg har ikke gjort studiespm ved å finne frem riktig svar i boka. Men svart så godt jeg har kunnet fra kunnskapen jeg har sittet igjen med. Deretetr har jeg «rettet» min egen prøve for å se hvor mye jeg kan og hva jeg evt har glemt.

Trinn 4:

Når studiespørsmålene er gjort og rette fører jeg på det viktige jeg har glemt og skriver dem ut. Jeg setter da alle inn i permen min. Når dette er gjort i alle kapitlene er det kun repitering igjen..

Trinn 5:

Vi har begge skrevet ut alle de gamle eksamensoppgavene og gjort endel oppgaver der. De siste dagene før eksamen har jeg og Rebekka sittet å «svart hverandre» på spørsmål. Vi har da tatt for oss både studiespørsmål og gamle eksamensoppgaver. Vi har svart på annenhver spørsmål og fylt ut svarene til hverandre om vi føler at den motsatte har «manglet noe» i svarene. I går satt vi og svarte ganske så glatt på alle spørsmål, så forhåpentligvis gikk eksamen idag også bra. Jeg føler iallefall at jeg har lært utrolig mye ved å gjøre det på denne måten.

_MG_4918_5908
Gamle eksamensoppgaver. I min perm er alt delt inn med merkelapper/teip..

Og det viktigste av alt.. Vi har tent lys.. Laget god mat.. Unnet oss noe godt innimellom og «belønnet» oss selv om vi har vært ekstra flinke en dag..

Patologi..

Til patologien har vi kjøpt en ny og større perm. Slik har jeg delt denne opp:

Untitlehd
Øverst ligger omtrendt den samme lista som i den forige permen.. De er skrevet med rødt. Det som står med grønt er de ulike temaene som vi skal ha om i patologi. Siden det er så spesifikt hva temanene går ut på har vi valgt å dele det inn slik.. Og om det er flere undertemaer har jeg igjen brukt merketeip.:

_MG_4924_5914

Her har vi eks tre power pointer innenfor «hjerte og karsykdommer». Dette er power pointene til Ronny Dalene som kun har streamingopptakk av. Når vi skal ha forelesninger legger jeg inn power pointen til foreleseren med enten en annen farge eller med «navn» på merketeipen.

I dette faget er det MYE mer å lære. Det forige faget hadde kun seks kapitler, men UTROLIG mye vanskelige ord og sammensetninger.. Jeg kjenner jeg er veldig spent på dette faget. Om 3 uker skal vi ha eksamen.. I dette faget må vi nok finne en ny studieteknikk også siden vi har streamingopptakk, og det vil så og si være umulig å lese alt i hele boka..

Når patologi er ferdig kan jeg evt skrive et oppfølgningssinnlegg om studieteknikk osv ang dette tema.. Høres dette greit ut?

Del innlegget mitt

5 thoughts on “Studieteknikk

 1. Takk for mange gode tips! Alt er notert! Elsker å lese om det som har med skolen å gjøre, skal selv søke sykepleien neste år og gleder meg veldig. Skriv gjerne mer om sykepleierstudiet :-)

  • Så bra at du fikk noen nyttige tips!! :) prøver å skrive litt om det innimellom =) Spennede emne syntes nå jeg :D

 2. Et lite tips til patologieksamen :) Jeg kikket kun på streamopptakene, og leste notatene mine. Fikk veldig bra resultat :) Leste ingenting i boken, rett og slett fordi Ronny Dalene forklarer utrolig bra!

  • Det var slik jeg gjorde det under anatomien ifjor. Brukte Ronny hovedsakelig.. Og la til litt med boka. Nå fikk jo ikke jeg med meg så mange forelesninger i fjor pga at Matias var så mye syk.. Men i år har jeg fått med meg mye!:)

   Takk for tips

   • hei. jeg sitter selv og skal ha anatomi eksamen til jul. har ei lita datter som jeg er hjemme med og sliter litt med motivasjon. men det jeg lurte på var om desse streamopptakene til ronny dalene, ligger dem ute på nett?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *