Nå er sommeren straks over for min del, og vi har i sommer blitt enige om å prøve å få en litt sunnere hverdag her hjemme. Jeg har jo tidligere klart å miste mye vekt, men det var før barn nr 2 kom.. Jeg har prøvd å komme tilbake på spor, men det har vært alt for vanskelig.. Mye av grunnen til det er nettop fordi det har skrevd for mye energi og tid av meg, noe jeg ikke har hatt. Før spiste vi vanlig «hverdagsmåltider» her hjemme fult av hvete og stivelse. Nå har jeg og Kristoffer snakket sammen og vi ser nå at vi fint kan gjøre noen små endringer i hverdagen for å få den enda sunnere. Det tjener vi jo alle på. Og ikke minst er det bra for barna å få i seg enda mer grønnsaker og mer fiber. Vi har ikke kuttet ut hvete og stivelse, men prøvd å velge grovere produkter, samt tilsette enda mer grønnsaker. 
Vi har jo hatt sommerferie nå, så vi har unnet oss mye godt. Men vi har iallefall hatt mye god og sunn middag her i huset i noen uker nå. Sunne middager kan jo være UTROLIG godt, bare man lager det riktig og bruker litt variasjon. Jeg har jo en mann som er superdyktig på kjøkkenet og som virkelig har gått «all inn» for å hjelpe til. Så om det fortsetter slik med hans nydelige mat blir et sunt kosthold bare en lek!
Det er så mange som etterlyser oppskrifter, og jeg maser på Kristoffer. Han sier ofte det er vanskelig å gi en oppskrift da han lager det litt på «feelingen» og smaker seg til. Men han har nå iallefall blitt enig om å dele litt oppskrifter, råd og tips på veien. 
Fungerer planer fremover vil jeg lage en egen «side» her på bloggen som handler om «vårt sunnere liv».  Jeg tror det kan bli veldig bra! Jeg gleder meg stort til fortsettelsen :)
Da kjører jeg i gang med første oppskrift idag. Kristoffer laget dette som lunch for oss i dag
Sellerirotsuppe
Til ca 5 posjoner

Du trenger:
♥ 450 gram selerirot
5 dl vann
♥ 2 kjøttbuljonger
2 store charlottløk
♥ 2 dl melk
♥ 1 dl matfløte
♥ Vårløk
 Grovbrød
♥ Salt
Olje
Rista hvitløk
♥ Chillisaus
Fremgangsmåte:
♥ Del seleriroten i terninger
♥ Kok opp 5 dl vann sammen med 2 kjøttbuljonger
♥ Kutt om 2 store charlottløk og fres det sammen med seleriroten i kjele til den er småbrun.
♥ Tilsett deretter buljongblandingen i kjelen
♥ Kok alt sammen til det er «mørt». Ca 15 minutter
♥ Når det er ferdig kokt heller du alt oppi en blender og mikser det godt sammen
♥ Ta blandingen tilbake i kjelen og tilsett 2 dl melk og 1 dl matfløte
♥ Deretter kan man spe suppen ut med vann til en passe konsistens mens det hele koker
♥ Tilsett noe vårløk for en enda bedre smak
♥ Da er suppen ferdig. Men om du ønsker «det lille ekstra» kan du lage egne kurtonger. Del en grov brødskinke i terninger. Stek det godt i stekepanna sammen med olje, salt og rista hvitløk til de blir sprø og gylne.
♥ Legg så noen av disse kurtongene oppi suppen. Drypp noen få dråper chilli oppå det hele så suppen får enda mer smak. Vi har kjøpt chilli på asiamat, og den er såpass sterk at det trengs minimalt. Men kjøper man eks chillisaus i vanlig butikk kan det være man ønsker litt mer. Smak det til :)
Suppen smakte himmelsk godt! Før Kristoffer startet å prøve ut forskjellige sunne retter ville det aldri falt meg inn at en «selerirotsuppe» skulle være god. Jeg likte heller ikke løk, paprika osv mens nå som vi har laget grønnsakene på en anderledes måte liker jeg så og si alt. Herlig!
Ja takk til flere oppskrifter?
Del innlegget mitt

8 thoughts on “Sunnere oppskrifter.. Sellerirotsuppe

 1. Har endelig fått ræva i gir igjen! Startet på ny frisk på mandag, men merker jeg trenger inspo til god mat!
  Denne MÅ jeg teste ut, det er jo ganske så perfekt til maten jeg spiser også :) Fortsett med oppskrifter! :D

  • Så deilig å være igang :)) Ja jeg har vært så rådvill når det kommer til god OG sunn mat.. Men nå har da Kristoffer vært så snill å surfet rundt, prøvd ut mye forskjellig og kjøpt inn mye godt på Asiamat osv. Og SÅ mye god og sunn mat det egentlig finnes!:))

 2. Mmm det så godt ut, er notert!!
  Er veldig vanskelig å «komme tilbake» etter ferien (vet alt om det), har vært greit i sommer men merker det skal bli godt å komme inn i faste rutiner igjen. Men skole og alt! :)

  Det er lurt å bytte ut fint med litt mer grovt, helt ærlig så smaker det ikke SÅ mye forskjell.. men det er kanskje andre som syntes det da ;)
  Lykke til med det, blir så bra bare man kommer i gjenge!! :) :)
  JA, gjerne flere oppskrifter av alt den namme maten dere lager, hihi :D

  Ha en fin dag! klem

  • Den var herlig :)

   Jepp, og det blir vanskeligere og vanskeligere når det har gått flere år og en graviditet ;) Men når man får det til «kommer inn i det» igjen er mye gjort =)

   Jepp har holdt meg til grovt i flere år, og nå kjenner jeg igrunn at slikt som loff bare klumper seg i munn og mage.. :P Grov pasta og grove tacolefser er også bedre enn fine. Så da er jo ikke det no problem ;)

   Jaa flere oppskrifter kommer :D

   Klem :D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *