Jeg tenkte at jeg kansje skulle prøve meg på en aldri så liten videoblogg når jeg skulle svare dere på spm fra spørrerunden. Men nå om dagen sitter jeg å prøver å finne det perfekte redigeringsprogrammet som faktisk vil fungere her på laptopen og som jeg skjønner. Ikke bare, bare.. Så om dere har noen tips, kom gjerne med dem! Jo fortere jeg finner ett program, jo fortere kommer videoblogg! Hehe..

Here it goes…

Om meg!

Hva slags person er du, beskriv deg selv:)

Jeg kan beskrive meg som en levende person. Jeg føler selv jeg er positiv og har «ståpåvilje». Min jobb går jo utpå å jobbe med andre mennesker, noe jeg liker veldig godt. Etter mine år i dette yrket føler jeg at jeg har blitt ganske så flink med andre mennesker, og ikke minst mange forskjellige mennesker i ulike livssituasjoner. Jeg er rastløs og spontan, og tar hver dag som den kommer. Jeg elsker livet, og bare gleder meg til hver dag som kommer fremover.

Hvordan traff du Kristoffer?

Kristoffer ble først kjent med min bror Sondre. Dem ble kjent igjenom nettet (om jeg ikke husker feil), og dem startet opp ett dataparty sammen. Nemlig digiLAB. Ett ganske stort dataparty igrunn. Noen som har hørt om det kansje? Iallefall.. Dem var bestevenner i to år. Jeg hadde ikke snakket så mye med Kristoffer, men jeg syntes iallefall han var grusomt kjekk! Hehe, det husker jeg godt. Sondre og Kristoffer hang mye sammen, og sommeren 05 skulle jeg og Sondre ta en aldri så liten båttur sammen. Da tok vi med oss mange venner og tok en liten fest ute på en holme i fjorden. Det var da Kristoffer ble frimodig nok å kom bort til meg for å snakke litt. Vi kysset den kvelden for første gang. Etter denne kvelden holdt vi sammen, og etterhvert ble vi sammen. Jeg følte kansje at dette ble litt feil i begynnelsen, siden han var min brors bestevenn. men Sondre sa han støttet det fult ut, så da gikk det jo greit. For å si det sånn, så hadde jeg aldri i hele mitt liv trodd at jeg skulle ende opp med Kristoffer for 6-7 år siden!

Har du noen hobbyer?

Jeg har igrunn mange hobbyer. Men det spørs jo også hva man ser på som hobbyer. Jeg elsker å synge og danse og har gjort dette siden jeg var liten. Jeg gikk fast på dansing, og jeg gikk til sangpedagog. Men som årene går, får man andre prioriteringer, og må kutte ned på endel. Så nå synger jeg på ett eget rom her hjemme med hjemmestudio, og danser litt i stua og når jeg er ute med venner. Så selvom jeg ikke går på noe «skole» lengre er dette en stor hobby! Ellers elsker jeg oppussing/interiør osv. Jeg ville vel også kalle det en hobby. Innimellom blir det litt scrapping, men bare i perioder. Shopping ville jeg nesten kalle en hobby! haha.. Siden jeg elsker det, og er ganske litt for flink til det? Hehe. nei, jeg kommer ikke på noe mer nå, men dette er noe. Jeg er en person som liker å gjøre noe nytt ofte, så derfor blir hobbyene mine mange. Men mange av dem er kun i perioder..

Når og hvorfor begynte du med blogging?

Jeg begynte med blogging for ca ett år siden. Oktober 2008 hvis jeg ikke husker feil. Jeg husker at Rebekka blogget på denne tiden, og jeg var ofte inne å leste på siden hennes. Jeg syntes det så veldig morsomt ut å blogge. På denne tiden var det mye nytt i livet mitt siden jeg nettop hadde blitt gravid. Derfor bestemte jeg meg for å begynne å blogge. Jeg ville blogge om graviditeten og alt annet rundt dette. For det første for å ha det som en dagbok som jeg kunne se tilbake på. Og for å holde venner og familie oppdatert om hva som skjedde med meg og lille Martine inni magen.

Fiser du mye ? :p neida.. hehe..

Kan svare på det jeg! Haha… Nei, det gjør jeg ikke. Jeg har nå vært sammen med min kjære i 5 år, og han har fortsatt aldri hørt meg fise! Sånt gjør man på do, rett og slett. Haha..

Hva er favoritt farven din(evnt utenom rosa) og hva er favoritt matretten ?

Ja, du skjønte at jeg kom til å svare rosa? Hehe. Nei, jeg er blitt veldig glad i hvit! Ellers syntes jeg turkist og limegrønt er nydelig.

Den beste maten jeg kan få er vel min bestemors og min mors hjemmelagede pizza! De er nydelige. Ellers er jeg stor fan av indefilet!

Liker du å spille brettspill?

Jeg spilte mye brettspill da jeg var mindre. Men det har vært en peridoe når jeg var ungdom hvor jeg ikke har spilt så mye! Jeg syntes alltid det var like koselig å komme på hytta (og andre steder der man ikke har stort å gjøre), for da spilte vi masse brettspill. Men nå de siste mnd har jeg og vennene mine faktisk begynt å spille litt igjen, og det er kjempe morro!

Den beste ferien du noengang har vært på er ?

Det tror jeg må være Danmarksturen jeg var på i 2006 med både min familie, Kristoffer og Anne. Anne og Sondre hadde vært sammen i litt over ett halvt år, mens jeg og Kristoffer feiret 1års dag der nede. Det var en veldig romantisk og koselig tur! Jeg husker at jeg og Kristoffer hadde hatt en litt vanskelig tid før denne ferien, så denne feiren hjalp oss mye. Vi fikk satt av tid for oss selv til å snakke om ting, og fikse opp i ting. Helt nydelig!

Hvem land har du vært i ?

Jeg har vært i Norge (heeeelt sant!), Sverige (for mange ganger..), Danmark, Tyskland, Tjsekkia (Praha), Belgia og Hellas. Gleder meg til å reise mer og oppleve masse..

Har du noen tatoveringer?

Ingen tatoveringer her gitt. Har litt lyst på en, men den skal ikke være så stor. Og den skal kunne dekkes til. Og før jeg tar meg tatovering vil jeg være bestemt på hvem jeg vil ha, og at det er en jeg skal være stolt av resten av mitt liv.

Når fikk du pircinga i «leppa»?

Den fikk jeg i 18års gave av min kjære. Jeg syntes det var så fint, og jammen fikk jeg ikke gavekort på det! Jeg hadde også en i øyebrynet tidligere som jeg tok når jeg var 16 år. Har også hatt en i navelen (som jeg også fikk i gave), men den hadde jeg kun i navelen i ett par mnd.

Martine

Hvordan kom dere frem til navnet til vesla deres?

Martine var rett og slett bare ett navn vi har likt godt begge to. I mange år har jeg vært fast bestemt på at den dagen jeg fikk en jenteunge skulle hun hete «Thea». Grunnen til at jeg elsket dette navnet var vel fordi det var ett veldig uvanlig navn, som ikke alle andre het. Men når jeg ble gravid var jo Thea ett av de aller mest populære navnene, så derfor ville vi velge noe annet. Da syntes vi begge Martine var ett nydelig navn. Men vi har ingen tilknytning til navnet ellers.

Hadde det blitt gutt hadde vi navnet Matias og Adrian i bakhodet.

Planer om flere barn?

Vi gleder oss masse til å få fler barn. Planen nå er vel å gifte oss først.. Så får vi se etter den tid.. Vi har begge lyst på en til.. Vi syntes begge at to barn er passe, men vi får se etterhvert hva vi ender opp med.

Hadde dere planlagt at dere skulle ha barn når du fant ut at du var gravid?

Vell, når man ikke bruker prevansjon er det vel planlagt? Hehe. Så jeg kan svare både ja og nei. Vi hadde begge to kjempe lyst på barn, men så holdt vi på å fortelle hverandre at vi måtte vente pga utdanning, bryllup, livssituasjon osv. Men vi hadde begge to i underbevistheten veldig lyst på barn akkuart nå! Venner rundt meg ploppet ut barn som bare det, og gjett om jeg var sjalu? Jeg hadde begynt å reagere litt på p-pillen og kuttet den ut. Og etter dette ble vi enige om at vi skulle la være å bruke prevaansjon stund. Vi prøvde ikke på å få barn, men da vi ble gravide kom det som en veldig positiv overaskelse! Jeg angrer ikke ett sekund.

Hvor mye gikk du opp i vekt i svangerskapet?

Jeg gikk opp 13 kg tilsammen i svangerskapet. Etter ett par mnd etter fødsel hadde jeg kun 2 kg igjen før jeg var ved startvekt. Men kroppen hadde jo forandret seg, selvom kiloene var borte..

Hvor lenge amma du Martine??

Jeg fullammet henne til hun var 3 mnd. Jeg gav litt tillegg fra 3 mnd til 4 mnd. Etter 4 mnd fikk hun kun morsmelkerstatning. Jeg hadde veldig lyst å amme mye lengre, men desverre gikk det ikke slik. Ved 2 mnd alder begynte jeg å slite med melken. Jeg produserte mindre og mindre. Jeg ammet i hytt og pine hele tiden for å prøve å få opp produksjonen. Jeg fulgte alle kjerringråd, men ingenting funket. Ved 3mnd alder begynte jeg å gi litt tillegg, og da fikk jeg jammen meg en mye blidere baby! Det var som murstein var flyttet fra mine skuldre. Martine fikk etterhvert sopp i munnen, og jeg på brystene. Jeg holdt på med behandlinger og styr i en mnd, men det ville ikke gå bort. Ved 4 mnd alder hadde jeg nesten ikke melk igjen, så da valgte jeg å kutte ut ammingen. Både fordi jeg ikke hadde mer melk og fordi vi begge skulle bli friske for soppen. Og det funket!

Jul

Hva er planene for juletiden?

Førjulstiden har jeg vel egentlig ikke så mange planer for. Jeg skal kose meg og nyte tiden. Jeg skal være flink til å sette av tid med venner, og kose meg med jula! Jeg skal også møte noen venner av meg å ha juleverkssted, og ha pepperkakedag (der vi ska lage pepperkaker). Så skal jeg til min bestemor ett par ganger for å lage hvite kakemenn og masipan! Dette er en tradisjon jeg har hatt siden jeg var lita tulle, og jeg stoorgleder meg hvert år! Det gir meg en så god julefølelse. Noen dager før jul skal jeg ha julekveld med mine faste «heistadjenter». Dette er noe vi startet med i 2004, og har gjort hvert år siden den gang. Vi møtes og har en slags «vennejulaften» sammen. Vi koser oss med mat, åpner pakker fra hverandre, snakker, ser film osv. Før i tiden pleide alle jentene å sove over på en stoor madrass på gulvet. Koselige tider!

I romjulen har jeg sakt ja til å jobbe om dem trenger meg, så jeg får ta en dag av gangen igrunn. Men foreløbig er planen å være med min familie på julaften, og Kristoffer sin 1.juledag. 2.juledag er det tradisjonell julelunsh hos bestemor og bestefar. Og ellers i jula blir nok noen småbesøk her og der. Nyttårsaften har vi enda ikke bestemt oss for, men har blitt invitert til Lise og Øyvind med en haug med andre foreldre med barn. Koselig! Så vi får se.

Hva pleier dere å spise på julaften og åssen juletre ?

Vi spise ribbe, medisterkaker, julepølse, poteter, hjemmelaged brun saus, surkål, rødkål, rosenkål osv. Det var det jeg kom på i farta. Også er det riskrem og rød saus til dessert. Også julekaker og kaffe litt senere på kvelde. Huh, blir helt mett av å skrive dette.. Juletre har vi egentlig variert litt fra år til år. Men de siste årene har vi valgt slikt tre som ikke drysser så! Men om jeg ikke husker feil hadde vi faktisk falskt tre i fjor. Men det så jo ut som ekte, så hva er forskjellen da? Hehe.

Huset

Hvilke planer har dere for huset?

Jeg har såååå mye jeg har lyst til å gjøre! Men det koster penger.. Og nå skal vi jo gifte oss, så det blir ikke gjort noe store greier før bryllupet er overstått. Men planer etter det er å bytte kledning ute (om det trengs. Har ikke sjekket opp de enda.) Vi skal da male huset på utsiden. Vi skal også bytte alt det elektriske, siden dette er gammelt. Vi skal fikse opp litt ute, med større terrasse og større uteplass bak. Vi vil også etterhvert ta garasjen, og fikse opp en dobbelgarasje. Inne vil vi etterhvert slå sammen badet og toalettet, og pusse opp det. I dag er det hver for seg, men badet er såpass stort at det er ingen hast. Etter alt dette vil vi drenere rundt huset og innrede kjelleren. Det er noen tanker til nå..

Trengs det å pusses opp, eller er alt fint?-Bilder??

Innvendig er alt nymalt og ganske så nyoppusset. Det er ingenting som må taes nå med engang. Det elektriske er vel det første vi må ta. Ellers er kjøkkenet av tre, noe jeg ikke er så fan av. Så dette kommer vi nok til å fornye. Badet er jeg ikke så veldig fan av heller, så dette vil nok bli tatt etterhvert også. Utenom dette er alt nydelig. Bilder skal såklart komme etterhvert! Men tenkte å ta ett og ett rom etterhvert som jeg har innredet og fikset opp på de.

Svineinfluensa

Hva tenker du om svinneinfluensan??

Overdrivet oppstyr! Nei, det er jo alvorlig, det er jo helt klart. Men det er også overdrevet. Som mange andre sier så er det på en måte som vanlig influensa. Mange dør av den også, men det sier dem ikke noe om? Den kan nok være alvorlig for risikogruppene, men jeg tror nok ikke den er så veldig farlig for oss som ikke er i den gruppen.

Skal du, Martine og din kjære ta svineinfluensavaksina??

Til nå har vi blitt enige om å ikke ta den. Rett og slett fordi vi vet for lite om langtidsbivirkningene. Vi får se etterhvert om vi forandrer mening.

Del innlegget mitt

6 thoughts on “Svar fra spørsmålsrunden.

 1. gleder meg masse til pepperkakebakinga snuppa!

  ting blir jo selvfølgelig ikke gjort på en dag, og det må være deilig å ha fått seg et hus, da man ikke trenger å stresse med alt på en gang :)

  Gud ga oss ikke evnen til å drømme uten å gi oss mulighetene til å oppfylle dem :)

  gleder meg masse til å se åssen dere har fått det. har jo ikke vært hos dere siden dere bodde i leiligheten under moren din.

  også lurte jeg på en ting jeg også da.. hehe . ang det med utfordringer å sånn. jeg er jo ganske ny med blogging enda så har ikke greie på alt. åssen får man utfordringer å sånn? er det bare å finne på noe selv og velge hvem du vil gi utfordringen til? å må man ha en premie liksom?

  mimret litt tilbake til digilab tiden når jeg leste innlegget ditt. hehe

  også er jeg lei for alt jeg har gått glipp av. håper ikke det er for sent å snu på det nå.

  klem fra linn beate

 2. åj du hadde vært i mange land du.. jeg viste ikke at Praha var et land engang jeg :p hehe

  åå.. de grønne (ang mat på julaften) tror jeg heter rosenål ? det er det vi spiser også.. så nydelig.. å nå fikk jeg søren meg lyst på julemat :)

  De pizzaene, du vil ikke legge ut bilde av dem og oppskrift da ? jeg elsker å prøve å lage nye hjemmelagde pizzaer hver gang skjønner du, og begynner å bli tom :p

  Høres ut som gode planer for huset veronika :)

  ang svineinfluensavaksine, jeg er veldig enig at dere ikke burde ta den om dere er usikkre :)

  oki.. kjekt med trær som ikke drysser så.. derfor vi har edelgran eller hva det nå enn heter.. nei når man ikke ser forskjell så har det jo ingenting å si :)

  Kjempe koselig at du skal til bestemora di å bake.. :D Det er jo så koselig :D

  Utroli morro å lese svara dine :) du virker som en jordnær og utrolig fantastisk person :)

  Lykke til videre med alt.. hus, bryllup, martine.. ja alt :)

  klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *