Da jeg gikk gravid med Martine begynte jeg å skrive en liten bok med masse bilder ang graviditeten. Ideen fikk jeg vel da jeg innså at ultralydbildene måtte limes inn ett sted, ellers kom dem til å bli ødelagt. Jeg leitet lenge etter en «om meg» bok som man kunne fylle ut diverse ang graviditeten. Men det fant jeg ikke. Så da laget jeg min egen..

Boken om Martine. Bilde er av magen min, og det er tegnet ett hjerte. Over hjerte står det Martine..

Det blir vel ikke helt riktig å kalle det en dagbok siden det ikke er SÅ mye jeg skriver i den. Men her limes det inn ultralydbilder, magebilder, skjemaer, og andre bilder som er minneverdig fra graviditeten. I boken skriver jeg også ned dagen vi fant ut at vi ventet barn, når jeg kjente spark, når pappaen kjente spark osv. Når legekontrollene var, jordmortimene osv. Og hva som var «nytt»..

Her er noen av sidene i boken. Øverst er det bilde av testene, datoen vi fant ut at vi ventet barn. Bildene av meg og Kristoffer er tatt samme dag som vi fant det ut. Bildet til høyre øverst er bilder av noen av tingene til Martine. Ultralyd bilder i midten. Og nederst er det bilder fra babyshoweret som ble arrangert for meg da jeg gikk gravid..

Da Martine kom til verden hadde jeg noen sider igjen, og dem ble da fylt ut med fødselsforløpet, kort fødselshistorie, ting vi hadde kjøpt inn til Martine, noen barselgaver osv. Sikkert gøy for Martine å se på når hun blir stor. Hvor «fæle» ting og klær vi brukte på denne tiden. Haha..

Til venstre har jeg skrevet om de tre dagene på sykehuset før hun kom til verden. Bildene til høyre er fra da hun ble født og timene etterpå..

Så klart måtte jeg følge opp tradisjonen, og jeg er godt i gang med bok til lille gutten. Jeg leitet lenge etter en lik bok som jeg brukte til Martine. ALLE butikker hadde jo slike før. Men denne gangen var det vanskeligere. Til slutt fant jeg en hvit på minimal. Planen er jo å etterhvert kanskje scrappe litt på forsiden og evt inni :)

Boken til lille (Matias?) Tenkte ta samme bilde og lime inn dersom det blir dette navnet..

Jeg har ikke lagt så mye energi i hvordan alt ser ut inni. Skulle jeg gjort det hadde jeg aldri rukket å lage dem. Her er bilder hivd inn og notater er ført inn.. Gleder meg til å fylle ut mer..

Magebilder, prøveperioden, dagen vi fant ut at vi ventet nr 2. Bilder fra dagen vi fortalte pappaen er også ført inn..

Når Martine kom til verden har jeg to «om meg» bøker vi ivrig har fylt ut. Både med info og bilder. Blir nok moro å se tilbake på når nr 2 kommer. Grunnen til at vi har to stk, er rett og slett fordi dem er så forskjellige og fokuserer veldig på forskjellige ting..

Bok nr 1. Denne fokuserer masse på barnets første år..

Litt av innholdet..

Bok nr 2. Lite om hvert år. Heller litt om hvert år frem til skolen begynner..

Litt av stoffet inni boken.

Er nok mange andre som har gjort dette. Har du ikke gjort dette anbefaler jeg deg til å gjøre det.:) VELDIG gøy å  nå se tilbake på hvordan mitt forige svangerskap var..

Del innlegget mitt

7 thoughts on “Ta vare på minnene…

 1. koselig med tilbakemld :D:D

  Og til dere som har dem viktigste datoene, så er det aldri for sent å lage en slik bok =) Bare å printe ut magebilder og UL bilder og skrive inn datoer :D

 2. Ååå, skulle ønske jeg tenkte over dette når jeg gikk gravid første gang! Heldigvis har jeg alltid skrevet dagbok, så vi har jo dato på ting, men kjedelig at da må man gå inn for å leite osv…. Ikke helt det samme nei;)) Men babybok har vi heldigvis. Med bilder og info fra fødsel og frem til skolealder! Og den er flittig brukt:) Hadde utrolig flaks, og med masse innsats fra min kjære fikk vi lik bok til begge snuppene:) (Endte med at vi tilslutt fant forlaget, og de sendte oss DET SISTE eksemplaret de hadde:)
  Ha en nydelig helg, og tusen takk for sånn herlig inspirajon og kreativitet! Klem♥

 3. Kjempe lurt, derfor jeg skriver denne bloggen, laga bok av sist blogg og skal lage en av denne også. Et koselig minne =)

  Var overhode ikke vondt hos kiropraktoren, bare uvant. Så det anbefales, han som Anita anbefaler er kjempe dyktig. Skravlete men dyktig =)
  Og jeg synes de hadde god effekt. Og alt for å bli bedre/holde mere i sjakk.
  Er forferdelig å gå slik man gjør, blir jo ikke akkurat noe bedre heller, og man føler jo at man har kropp til ei 90 år gammel dame.

  Skjønner at du er sliten, når du har fulle skole dager og alt som hører til der og hjemme livet i tillegg. Veldig hyggelig er det ivertfall og skravle med deg =)

  Klem

 4. kjempe fine sider du har laget da! er jo nettopp det som er kjkt med scrapping, du kan liksom gjøre det akkurat som du vil . skrable ned med en gang er veldig greiti grunn. det blir unikt, hjemmelaga. også kan du alltids sette deg å pusle med pyntingå sånn ved en senere anledning dersom du har et ønske om det. uansett er det fint sånn som du har gjort det :) morro å se tilbake til begynnelsen når de var så bittesmå :) <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *