På søndag feiret Matias sin 5årsdag med en haug gode venner. Vi inviterte alle «2011» barna, pluss et par kamerater utenom barnehagen. Det kom mange fine cowboys og cowgirls i bursdag!

Her hjemme elsker vi temafest! Vi steller i stand fordi vi syntes det er moro. Vi liker å forberede og fikse sammen med barna. Det er nok mange som føler at det blir fort litt overdrevet med slike temafester. Men for oss bruker vi aldri mer enn 1-2 dager på forberedelser, pluss at vi tar mange enkle løsninger!

Untitled

Cowboyfesten

Etter lørdagens feiring ble huset ryddet og et par nye kaker/gele laget. Kristoffer skulle stå for litt pynting, mens jeg fikset på kjøkkenet. Kristoffer tok kanskje litt av der han hang opp «cowboystøvler» overalt i taket. Han laget også en treplanke der han «brant» inn MATIAS. Denne hang ved inngangen. Når barna kom hadde vi satt «røykmaskinen» (som de bruker til disco i loftstuen) i gangen slik at de ble møtt med tåke og cowboymusikk. Dette syntes barna var veldig stas.

IMG_8072 Untitled1

Matias åpnet pakker og brukte «flasketuten peker på» for å finne ut hvem rekkefølge han skulle åpne dem i. Det ble servert pølser til mat og ungene spiste masse! Vanligvis syntes jeg de såvidt har fått i seg 1/2 pølse før de løper avgårde for å leke. Men nå spiste mange av dem 2 stk! Så det var jo veldig bra. Etter maten var det masse «frilek». Vi hadde tenkt ut noen småleker vi kunne utføre underveis, men siden barna hadde mer enn nok med å leke sammen her ute lot vi dem holde på med sin egen lek. For mye leker kan fort bli kjedelig og forstyrrende når de har startet på sin egen lek.

Untitled3 IMG_8084

Etterhvert laget vi popcorn i den fantastiske popkornmaskinen (kan leies hos Festfabrikken). Dette var utrolig stor suksess! Ungene sto på rekke og rad for å følge med. Og når popcornet begynte å poppe ut hylte de av glede. Ungene forsynte seg flere ganger, og dermed var dette mye mer stas enn kaker og annet snacks. Men det ble heldigvis spist litt av det også. Er det noe jeg har erfart så er det at ungene ikke spiser så mye kaker i bursdager. Det går mye med av snacks. En stor slager er marshmallows. Jeg hadde først planer om å dekke med sjokolade og ta litt pent strøssel over. Men etter ungenes ønske ble det tegnet på stjerner og «S» (for sheriff). Dette er alltid svært populært da barna blir svarte på tungen av den spiselige fargen. Disse forsvinner alltid først i bursdagen. I tillegg kan ungene være med å tegne på!

IMG_8099 Untitled4 Untitled6 IMG_8131

Ellers laget jeg gele i praktiske cupcakesformer. Jeg satte vaniljesaus ved siden av så barna fikk velge selv om de ønsket dette på. Mye lettere for barna å spise og mindre gris. Cupcakes hører også en bursdag til. Ofte har jeg opplevd at barna syntes smørkrem eller ostekrem blir «for mye». Så jeg lagde det barna likte aller best – melisglasur.

IMG_8133 Untitled7

Av annet snacks satte jeg frem litt snop på bordet. Saltstenger, natchos, peanøtter og enda mer marshmallows (ekte cowboystil). Jeg lagde fruktspyd og pikekyss. Alt dette har jeg erfart at det går mye av i bursdager. Vi hadde også satt frem sjokoladekake, gulrotkake, kokoskake og ostekake (rester fra familiebursdagen). Men dette var det nok flest voksne som spiste av. Noen av foreldrene ble igjen for en kaffekopp og litt skravling på verandaen. Det er alltid koselig!

IMG_8122 Untitled9

Før barna dro hjem ventet en liten avsluttende lek på utsiden. Der skulle barna kaste lasso. Og nå de hadde klart dette fikk de en godteripose og en sheriffstjerne.

IMG_8147 IMG_8149 Untitled8

Alt i alt var det en veldig fin bursdag. God stemning og en veldig fornøyd 5åring :)

Del innlegget mitt

2 thoughts on “Temabursdag: Cowboyfest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *