I dag var mannen avgårde med barna for noen hemmelige ærend (slik er det alltid når mor har bursdag, det er morsdag, rett før jul osv). Ungene elsker å ta en del i forberedelsene, og Martine er superflink til å holde på hemmeligheter. I dag kunne jeg se at hun hadde SÅ lyst å fortelle meg noe, MEN at hun måtte vente til imorgen.

I byen hadde Kristoffer kjøpt et spill til barna. Mest til Martine da dette er fra 5+. Matias likte å peke på tallene, mens jeg fortalte hvilket tall det var, mens Martine hun ville lære klokka!

Spillet var helt genialt. Vi prøvde først å spille det slik det skulle være, med regler for hver plass man kom på, men jeg fant ut at vi tok en enklere verson til å begynne med. Så vi droppet terning og brikker, og konsentrerte oss kun om brikkene med tall på. Vi trakk et kort annen hver gang, og vi skulle deretter sette klokken riktig. Martine lærte raskt at den «lange pilen» skulle rett opp om klokken var hel, og rett ned om klokken var halv. Etter mye trening klarte hun faktisk flere av kortene uten hjelp!

Untitled

Jeg ser for meg at vi etterhvert spiller mer etter reglene når Martine har øvd seg enda litt mer på klokken. Akkurat nå ble det for mye å konsentrere seg om på engang.

_MG_4770
Enkelt og greit. På kortet man trekker står klokkeslettet..

_MG_4769
Og snur man kortet ser man fasiten..

Jeg syntes det er så genialt at det finnes spill som dette! Med slik lek lærer ungene utrolig raskt! Et annet spill som står høyt på ønskelisten til barna er også «se hva jeg kan».

Har dere noen anbefalinger til spill med mye læring i? Det er jo litt koselig å faktisk sette seg ned for å spille også, istedet for å lære alt på ipad?

Del innlegget mitt

3 thoughts on “Tips til å lære klokken

  1. Alias og kortskalle er kjempe gøy. I Alias lærer de og forklare og beskrive. I Kortskalle må de tenke, huske og stille lure spm :-) God læring!

  2. For et genialt spill. Skulle ha hatt et sånt her i huset også. Vi kjøpte jo alfabetpuslespill til Ingrid for et par år siden, og det ble flittig brukt. Veldig morsomt for barn å lære samtidig som de kan leke.

  3. Det spillet så kjempe fint ut:) Her har jeg falt helt for aktivitetskortene til Sjarmtrollparty. Vi bruker disse mye (innlegg på bloggen min om disse kommer snart) og Ida syntes det er kjempe morro. Både med tall og bokstaver. Sjarmtrollparty har veldig mye lærerike ting, samtidig som det heller ikke er dyrt. :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *