I dag fikk jeg time hos en ny lege som var veldig allright. Rebekka var med som støtte og det satt jeg stor pris på. Jeg trengte ikke si så mye før denne legen også konkluderte med at dette mest sansynligvis var kyssesyken. Hun sa at dem ofte kunne se etter tegn på mandlene, men siden mine er fjernet var det kun en blodprøve som kunne gi oss svaret. Så da ble det en blodprøve på meg. Vi tok også en crp for å utelukke bakterie.. Den var som vi trodde negativ. Hun skrev ut informasjon om kyssesyken som jeg skulle gå over å lese. Jeg fikk beskjed om å ta det med ro. På skrivet jeg fikk med står det veldig tydelig at man ikke skal ta paracet pga leveren. For bare to dager siden ble jeg sendt hjem fra turnuslegen med beskjed om å proppe i meg alt jeg kunne av paracet om jeg fikk feber..

Når vi satt hos legen kom vi plutselig på.. Rebekka har jo noe av de samme symptomene som meg. Og siden vi i helgen hadde drukket av samme glass sa legen at OM det var kyssesyken var nok Rebekka også smittet..

Vi ble enige om å møtes på kvelden. Rebekkas mann er ikke hjemme ikveld, mens min mann jobber i kjelleren. Derfor kom Rebekka og Thea hit, slik at dem fikk underholdt hverandre mens de syke mødrene lå på sofaen.  Vi fikk laget litt mat både til oss og til barna…

Jeg lager kylling med pesto og creme fresh til mødrene..

Mens barna fikk pølse og spagetti..

Etter kokingen..

Når det var kveldstid var det virkelig dagen for å slå seg vrang.. Martine bare gråt og hylte. Thea skulle ikke legge seg. Matias skulle IKKE ligge alene i lekegrinden.. KAOS.. Både meg og Rebekka hadde null krefter så det var virkelig «rette» kvelden.. Heldigvis er hver dag forskjellig, men den sanne virkelighet er at barn også har dager der dem ikke er englebarn..

Da barna endelig sov slo jeg og Rebekka oss ned i sofaen. Og i skrivende stund har fyrt i peisen, tent telys og er klare for å baaare slappe av.. Her sitter vi begge to og klager til hverandre på lite energi, vondt i ørene, vondt i halsen osv.. Slike kvelder er tunge, MEN fy hvor deilig det er å kunne dele dem med ei herlige jente som Rebekka..

Et skikkelig «virkelighetsinnlegg».. Et bevis på at barna har sine dager, mødrene ikke alltid ser smaching ut og hodet nesten eksploderer… Men NÅ skal vi kose oss :)

Del innlegget mitt

12 thoughts on “To stk hypre jenter.. To stk syke mammaer..

 1. Uff stakkar deg- eller dere, om det blir sånn at Rebekka også har kyssesyken:(
  hadde det selv for ca 2 år siden, og må si jeg fortsatt sliter følgene- et ødelagt immunforsvar, tretthet,og i mitt tilfelle utløste kyssesyken cøliaki hos meg som akkurat er påvist. det har vanligvis ingen samenheng altså, men ligger cøliaki latent i kroppen kan det utløses åv kraftige sykdommer som denne…
  det var virkelig ikke moro med denne kyssesyken gitt- sykemeldt i 3mnd, måtte bo hjemme hos mamma første mnd, for jeg bare sov og orket ikke ordne med mat ol., gikk ned maaaaaaange kilo og mistet allt av muskler…
  det positive er at du gjerne bare får det en gang, og at barn ikke blir så hardt rammet av denne sykdommen om de får den, blir bare som en vanlig forkjølelse:)
  så med masse medlidenhet ønsker jeg deg god bedring:)

 2. Hei

  Ville bare si litt om kyssesyken og påvisning :) Ettersom jeg jobber på laben kan jeg si at titt og ofte får vi inn prøver som tyder på kyssesyken, men hvor legene ikke rekvirerer monospot. Monospot er den analysen som påviser kyssesyken :) På rekvisisjonen skriver legen ofte at pasienten er trøtt og sliten. Og da lyser varsellampene hos oss! «Friske» mennesker (les ikke alvorlig kreftsyke) skal ha normale fordelinger av de hvite blodlegemene i kroppen. Ved kyssesyken får vi nemlig slike kreftpasient lignende resultater, men før vi lager et himla styr undersøker vi om det ikke kan være mononukleose :)

  Ingen er perfekte som du skriver, men vi skal heller ikke finne oss i alt heller. Og er man ikke fornøyd uansett årsak, så bytt lege! Med tanke på alderen din er faktisk kyssesyken noe legen(e) raskt burde utelukke/bekrefte. For de fleste av oss har ikke kyssesyken noen spesiell påvirkning, men noen vil oppleve å bli veldig syke av det.

 3. Junimamma: Når barna er med på kveldsbesøk blir dem lagt hos hverandre ja. Før lå dem i reiseseng (som vi begge har stående) mens nå er dem såpass store at dem leges i vanlig seng. matias ligger som regel i en vogn siden han er såpass liten enda. Når vi skal hjem blir dem bært ut i bilen med en dyne godt rundt seg (evt litt ekstra klær om det er kaldt..) Også sover dem videre i sin seng når dem kommer hjem. Veldig deilig med slike snille barn :)

  Skal få laget et innleg om Matias. Var faktisk i gang med innlegget når du kommentarer :)

  Anonym: Skrev egentlig et langt svar her, men det ble borte. Så jeg prøver igjen.:) Jeg vet veldig godt at leger også bare er mennesker. Og jeg forventer IKKE at dem skal kunne alt til enhver tid. Jeg jobber selv i helsevesenet og vet veldig godt hvordan det er å møte mennesker som tror at vi skal kunne spå alt eller fikse alt til enhver tid. Grunnen til at jeg har denne «holdningen» er bare rett og slett fordi jeg har fått litt nok.. Denne legen mangler så mye kunnskap at det er skummelt. Han tar avgjørelser som kan få alvorlige konsekvenser. I mitt tilfelle har jeg vært hos han flere ganger, og blir like overakset hver gang. Da jeg var gravid fikk jeg ingen hjelp da jeg forklarte at jeg slet veldig med pusten. Dette hadde jeg også med Martines svangerskap, så jeg var klar over at det bare ble verre og verre. Da jeg kom til min fastlege litt tid etter fikk jeg med engang hjelpen jeg trengte og medisiner jeg trengte.. Da Matias var syk (4 uker) kom han inn med HØY feber som ikke ville ned. Han hadde dårlig allmen tilstand og var rett og slett helt borte. Men legen gjorde ingenting. 5 uker etter var han fortsatt ikke bra og hostet til han mistet pusten. Men legen ville ikke engang lytte på han. Da jeg dro til en annen lege kom han rett på sykehus.. Og denne gangen ville han ikke engang ta en blodprøve eller crp. Han mente det ikke var nødvendig å sjekke opp i. Ikke rart jeg blir frustert da når jeg hadde så vondt at jeg var helt fjern..?

  Jeg vet at kyssesyken kun kan ses ved blodprøve. men legen mente hun kunne se etter tegn på mandlene. Var derfor hun nevnte dette.. Grunne til at de mistenkte kyssesyekn så raskt var fordi jeg manglet så mange symtomer på eks halsbetennelse/lungebetennelse/influensa osv..:)

 4. Det er kun blodprøve man faktisk kan konstatere kyssesyken med. Og i disse tider, med mye mycoplasma-pneumonier (lungebet.) og forkjølelse er det kanskje ikke det første legen din tenkte på. Mistanken kommer gjerne om symptomene er veldig langvarige. Hadde selv kyssesyken for noen år tilbake, var hos lege/legevakt 3-4 ganger før jeg ble innlagt akutt med kraftig dehydrering og forstørret lever. Hadde da hatt opp mot 40 i feber i over en uke, og seff tatt paracet. Skjønner helsevesenet til tider kan være frustrerende, men leger/sykepleiere er kun mennesker de også, med retningslinjer og forholde seg til. Og mange sykdommer, som kyssesyken, har ikke alltid klare og tydelige symptomer som er mulige og oppdage raskt. En lege vil/skal ikke be deg «proppe i deg så mye paracet som mulig» heller. Det er jo en anbefakt maks dose du skal forholde deg til, som heller ikke skal brukes over lang tid. Det er seff mulig og ta noe ekstra paracet over 2-3 dager ved feber/smerter.Men ofte er det bedre og ta anbefalt dose av paracet i kombinasjon med ibux for god effekt.

  God bedring.

 5. huffamei… kjedelig å høre at det var kyssesyken! og barn er ikke alltid englebarn. og typisk er det akkurat når man ikke er helt i slaget og har energi. håper hvertfall at dere blir friske igjen veldig snart! og igjen og igjen. god bedring til dere begge to! <3

 6. God bedring. Kyssesyken er ikke noe gøy. Husker da jeg hadde det. Jeg ble nesten innlagt på sykehus med intravenøs næring, for jeg klarte ikke å svelge ned noenting. var syk i over en mnd og jeg må si jeg er glad for at man bare kan ha kyssesyken en gang i livet.

 7. Så godt du har fått oppklart hva som plager deg. Nå er det viktig at du tar det med ro. Mononukleose (kyssesyken) tar lang tid, og det er ikke så mye behandling. Ønsker deg god bedring.
  Hilsen Kristine

 8. God bedring til dere begge :). En ting har jeg lurt på..hva gjør dere med jentene på sånne kvelder-sover dere over eller vekker dere de og drar hjem? Også hadde det vært kjempe gøy med en liten update om matias, hvordan han har det, om han tar flaske/spiser grøt, sover natten gjennom?, hvor stor han er blitt etc :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *