Er det fler enn meg som blir helt sprø av all slankereklamen på tv om dagen? Jeg syntes rett og slett det blir alt for mye! Før sendte dem kansje 1-2 slankeprodukter på tv som faktisk kunne være til hjelp for sykelig overvektige mennesker. Men den dag i dag kommer det bare fler og fler slankereklamer, der dem viser frem damer som faktisk har en sunn og flott kropp.

Det er ikke rart at spiseforstyrrelser er ett stort problem i denne verden. Å sende slike reklamer på tv, gjør bare at fler og fler mennesker føler seg tykke og «ikke tynne nok». Mange voksne føler seg «angripet» av disse reklamene, men antallet er nok høyere blandt barn/ungdom. Når man går på barneskolen, ungdomsskolen og videregående vil vel alle være «den perfekte». Og når tv fremstiller en dame med fine og gode former som «ett mareritt». Vell, hva får det disse stakars ungdommene til å tru om seg selv?

Man må faktisk vite endel før man starter på disse pillene.. Mange yngre tror kansje at man kan gå på disse, spise usunt og bare sitte med rumpa i sofan. Og IKKE gå opp etter man er ferdig. Vell, det er nettop det som er problemet. Det er ikke så lett som det høres ut til..

Det er jo nå forbudt å sende reklamer om røyk og alkohol. Så jeg skjønner ikke for alt i verden at det ikke snart blir forbud mot å reklame for slankepiller og slankesupper/milkshaker? Vi får ikke reklamere for røyk, fordi det er helseskadelig, men hva er slankepiller da? Har man ett stort behov for det, OG passer på å spise riktig/trene ved siden av syntes jeg alle klarer fint å dra til sin lege å få råd og tips der. Men på tv sier dem så lett at «prøv disse pillene/diettene og du blir slank og tynn på null komma niks. Men det ungdommene ikke vet er at når man kutter ut dette, DA kommer alt fettet tilbake + litt mer. Og det er da probleme starter for disse ungdommene. Men for all del, dette skjer mye med voksne mennesker å! Spiseforstyrrelser er ett stort problem, og er helseskadelig, og nettop derfor syntes jeg det er helt vilt at det fortsatt er lov til å sende så mye «søplereklame»..

Hvem orker vel å leve på milkshake resten av livet? For det er faktisk det man må for å ikke gå opp i vekt igjen.. Og hvor sunt er det faktiks for kroppen å ikke få i seg noe skikkelig mat?

Hvorfor ikke reklame litt mer om hva som faktisk hjelper? Spise sunt og være i fysisk aktivitet. De reklamerer jo idag for ett produkt som skal hjelpe deg med 1 kg, dersom man klarer 2 selv. Og det er jo bra, me fortsatt liker jeg ikke at barn/ungdom skal få idèen om at dem må slanke seg..

Dette høres jo flott ut! Men dersom du går inn på nettsiden demmes, og leter LENGE finner du dette med liten skrift:

* Merk at BMI ikke gjelder barn under 18 år.

** alli er kun for voksne med en BMI på 28 eller mer.

Er du usikker på om alli er noe for deg? Tar du andre medisiner? Da må du forhøre deg med fastlegen din eller apoteket før du starter med alli.

Gjør som kelly osbourne. Hun gikk fra usunn mat, null fysisk aktivitet og piller, til ett sunnere liv med sunn mat, fysisk aktivitet. Og det viktigste av alt NULL pillemisbruk :)

Det finnes utallige slankepiller/dietter/kurer der ute. Noen er nok bra for noen, mens andre er ikke så bra. Det finnes nok forskjellige produkter til ett hvert mennske. Men alt dette syntes jeg hver enkelt person kan gå å spørre etter/om råd til selv. Det finnes jo mange mennesker man kan få hjelp fra, og da får man også riktig produkt til din egen kropp.

Jeg husker godt når jeg gikk på ungdomsskolen. Jeg prøvde vel ut det meste av slankepiller. Og selvom jeg bare var 13 år fikk jeg kjøpt alt. Jeg sa at jeg skulle kjøpe det for min mor, og dermed fikk jeg kjøpt dette. SELOM det er 18årsgrense… Alle skjønner vel at jeg ikke skulle kjøpe det til min mor? Aldersgrenser er også viktige å oppretteholde, akkuart som røyk og alkohol. Jeg mener at kroppen iallefall IKKE er ferdig vokst før en er 18. Pluss at når en er over 18 år har en kansje ett litt mer sunt syn på slanking. En har da lært og erfart mer. Men dersom dem under 18 år har behov for det, får man faktisk hjelp hos sin lege..

Nei disse ting passer seg best hos legen og helsekosten. IKKE på tv….

Hva er din mening?

Del innlegget mitt

3 thoughts on “Tvreklamer om slanking..

 1. Flott innlegg! :)
  Dette har jeg tenkt myyyye på selv.
  Er rart det er lov til å produsere så mye rart,og reklamere så mye for det. . .

  Har faktisk vært inne på tanken om å prøve Alli jeg da.
  Eneste som liksom virker «seriøst»

 2. Helt enig med deg! Eneste som hjelper er å legge om livsstilen ved å spise sunt og næringsrikt samt bevege seg og trene i den mengden kroppen klarer det. Slike pillere og «lettvinte» løsninger har jeg null tro på. Kjenner en dame som gikk ned 40 kg ved hjelp av NOKA dietten og shake. Men når hun sluttet å drikke de shakene gikk hun opp igjen 45 kg.. Fordi hun klarte ikke å balansere kroppen med mat som hun kunne spise igjen.

  I fjor gikk jeg ned 18 kg ved hjelp av ett sunt kosthold samt trene hver dag i 1 – 2 timer. Kroppen ble stram og fin og jeg følte meg sunn og slank. Dette skal jeg gjøre også etter graviditeten. Leser på en del unge mamma bloggere at de skal gå på NOKA dietten rett etter fødselen når de skal amme.. De har ikke jeg troen på er så bra for barnet eller kroppen rett etter en graviditet og en fødsel… Nei til lettvinte løsninger som slankepillere…

  Sunt, riktig og næringsrikt kosthold samt trening er den eneste og beste måten å få den kroppen man ønsker. :-)

  Men det er min mening da.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *