Da er jeg kommet til uke 16.. Hvor blir tiden av da? Syntes jeg nettopp hadde rundet 10/12 uker..  Formen er heldigvis mye bedre, og jeg føler meg menneskelig igjen. Men jeg merker godt at kroppen trenger mer ro og mindre stress enn hva jeg til vanlig er vandt til. Så nå om dagen er fokuset på skolen og familien :)

Med Martine kjøpte vi ny vogn. Creeps heter merke. Vi hadde god nytte av den hennes første år, men syntes etterhvert at vognen ble litt ranglette og løs.. Den er ikke lengre så god å trille, og vi ser at vi virkelig ønsker ny vogn til minsten..:) Men da kommer det jo også ett hav av utvalg…

Simovogn..

Det er vel simo og emmaljunga som er de mest kjøpte vognen. Jeg har tenkt endel på emmaljunga vognen, da den er fin å se på, god plass, og vanvittig god å trille. Har jo venner med disse vognene. Men så vil jeg ikke ha lik vogn som alle andre? Men det finnes jo mange utvalg innenfor de forskjellige merkene også…

 Emmaljunga duo

Vi har også tenkt litt på søskenvogn, men har vel igrunn tatt tanken litt bort fra det. Martine blir 2 år og 3 mnd når babyen kommer, og allerede nå sitter hun svært lite i vognen. Er vi på tur er som regel Kristoffer med og vi kan ta hver vår vogn.. Erfaringer?

Kristoffers store ønske er vogn med tre hjul, som vi også kan feste maxi cossi sete vårt i. Hmm, er mor enig i det da.?

Håper dere lesere kan hjelpe meg litt med deres synspungter og erfaringer. Hvem vogn har du, er du fornøyd? Evt hvem vogn ville du byttet ut din nåværende vogn med?

Del innlegget mitt

23 thoughts on “Update + Barnevogn

 1. Dere har sikkert bilstol etter Martine, men jeg sier ifra i tilfelle. Emil har vokst ut av Maxi Cosi bilstolen sin nå så om du vil spare noen kroner og trenger bilstol så si ifra :) Den har ikke vært med i kollisjon, vi røyker ikke og den ser ut som ny. Kjempegod bilstol om ble best i test av tv2 tror jeg det var :)

 2. Jeg anbefaler deg også emmaljunga city cross med city bag. Når vi kikket på vogn kikket vi på emmaljunga duo, men ble ikke anbefalt den fordi den er veldig tung. Jeg er ikke så høy, men denne vogna har vært super for meg å trille. mannen min der i mot er veldig høy og han syntes også den er super å trille. city bagen er god og romslig. selve city crossen er romslig og ryggen kan legges helt ned. Den er lett både på bytur og på gåtur :o)

 3. Jeg anbefaler deg å kjøpe emmeljunga city cross, med city bag.
  Den er lett (veier kun 11 kg), og tar liten plass i bilen.
  Og når du er ferdig med å bruke dyp vogna (city bagen) så har du verdens beste sportsvogn.
  Vogna er like lett å bruke i trange butikker (den svinger lett), som å gå turer med. Er super fornøyd, og har anbefalt den tl alle jeg kjenner.

  Kjøp med et søskenbrett til storesøster!
  Det gjorde vi til vår storebror. Hab var 3 år når lillesøster ble født, og det fungerte utmerket :)

 4. Kan ikkje sei anna enn at eg verkeleg anbefaler deg å kjøpe tvillingvogn, søsnkensete eller slikt brett som storesøster kan stå på! Mellom mine er det riktignok ikkje meir enn 1 år og 7 mnd. men som de ble sagt i eit tidlegare innlegg er det eit mareritt å løpe etter med vogn på slep, vi valgte carena sin med lufthjul og er kjempe fornøgd! Ellers har vi simo duo og kan egentleg ikkje sei anna enn at den er stor og tung, passer best til vinterbarn der du skal få plass til ekstra innpakking og er på ingen måte ein byvogn eller ofte inn og ut av bilen vogn men treng du ein solid og god vogn er dette eit godt kjøp!

 5. Kan ikkje sei anna enn at eg verkeleg anbefaler deg å kjøpe tvillingvogn, søsnkensete eller slikt brett som storesøster kan stå på! Mellom mine er det riktignok ikkje meir enn 1 år og 7 mnd. men som de ble sagt i eit tidlegare innlegg er det eit mareritt å løpe etter med vogn på slep, vi valgte carena sin med lufthjul og er kjempe fornøgd! Ellers har vi simo duo og kan egentleg ikkje sei anna enn at den er stor og tung, passer best til vinterbarn der du skal få plass til ekstra innpakking og er på ingen måte ein byvogn eller ofte inn og ut av bilen vogn men treng du ein solid og god vogn er dette eit godt kjøp!

 6. Vi hadde Emmaljunga Mondial isvart skinn til å begynne med og var veldig fornøyd med den. Den var god å trille, fin å se på og det viktigste : babyen lå lunt og godt skjermet nedi der. Den var tung ja, men tenkte ikke noe særlig over det. Var kjempefornøyd helt til vi byttet til sportsdel. Da ble vognen veldig lav og voksi classic posen vår fikk ikke plass oppi. Synes heller ikke Emil låg så godt nedi der, så vi solgte den og kjøpte TFK Joggster Twist. Vi trengte egentlig ikke bag til siden Emil var for stor til den, men kjøpte den sånn vi har til nestemann. Vi er kjempe fornøyde med TFK og kommer ikke til å bytte ut den :) Lykke til med vognkjøp, det er virkelig en jungel der ute :S Om du vil ha TFK, så vet jeg om en side du kan kjøpe den fra utlandet der den er en god del billigere enn i Norge. Har flere venner som har bestilt derifra som er kjempe fornøyde :)

 7. Jeg har en tfk nå, og elsker at man kan feste maxi cosi setet til vogna. Det er så deilig!!
  Eneste jeg foreløpig ikke liker er at dette er en 3 hjuling, og velter lett (siden hjulet forran er svingbart) når storebror skal trille vogna. Han har derfor ikke lov til å trille alene når lillebror er i vogna!

  Nå har jeg ikke testet ut sportsdelen på vogna ennå da jeg tviholder litt til på baggen ;)

 8. Ville ikke ha vurdert Quinny en gagn, den er micro liten og barna vokser raskt ut av baggdelen. Og det vil man jo ikke, da det ikke er bra for ryggen og sitte på lenge enda. Sportsdelen er også veldig liten i str… =(

  TFK er en av de lengste og største vognende på markede, brukte baggen selv til D til han var 8 mnd, og da satt han bare så da var det på tide å bytte over. Men kunne godt ha brukt den enda en stund til. Og han var og er en stor gutt..
  Ellers så kan jeg sikkert skrive en avhandling på hvor super den vogna er, bare spør =)
  Emmajunga vogna, da i fargen crem L er super fine. Ville nok aldri ha bytta, men det er det eneste andre jeg ville ha tenkt på.

  =)

  Lykke til

 9. Vi har hatt Quinny og var super glad i den, grunnen til at vi solgte den var at vi skulle ha søskenvogn til ungene. Kristian var jo ikke så stor som martine. Og søskenbrett holder lenge til ei på den alderen :) Det er samme hoppet som er mellom mine søsken og vi hadde bare søskenbrett :)

  Lurer på å kjøpe en enkelvogn til sommeren, med søskenbrett da er Kristian 2,5 år :)

 10. Hei.
  Gratulerer så mye med graviditeten. Blir spennende med ett lite nurk til. Venter selv nr 2 nå i januar. Vi hadde emmaljunga edge til snuppa som er 2 nå, og var kjempefornøyde. Kommer til å bruke den til babyen nå også. Har i tillegg kjøp en babytravel søskenvogn, med 1 bag som vi kommer til å bruke hvis vi skal til byen, på ferier som dyrepark o.l. Finnes mange fine søskenvogner å kjøpe brukt, for å ha ved behov:)

  Lykketil med svangerskapet videre og vognvalg:)

  Hilsen Yvonne

 11. Emmaljunga classic sport med citybag… en perfekt vogn, er ikke tung, tar ikke så stor plass. Er mulig å ha barnesete på understellet (med adapter) :D god og trille. Også kan man ha forskjellige farger på sportsdel og citybag :) da blir man ikke så fort lei :)

  Trehjulinger anbefales ikke, de velter kjempe lett om man har en litt aktiv unge :/ det er ikke mye hyggelig.

  hilsen Maria :)

 12. Hei! :)

  Vi har simo kombi til Malin, og er utrolig fornøyd med den, spesielt på denne årstiden, den er mega bra på snø! Også er det stor plass i den.
  Men så er det noen ting som er negativt og da. Den er veldig tung! Det er et sant mareritt å dra den ut og inn av bilen. Ryggen min er helt død når jeg har gjort det et par ganger. Så her ble det til at vi gikk til innkjøp av en lettere vogn, som ligger i bilen og som vi bruker på tur. Først kjøpte vi Quinny Freestyle vogna. Jeg hadde ikke fått med meg at den har en litt dårlig rykte. Den var kjempe enkel å trille, enkel å ta med seg på tur. Jeg likte den! Men, som Fru Mæla påpeker, så er den en vinglepetter til de grader! Så fort vi hang en handlepose på styret, så tippet den! Turte ikke bruke den lenger vi, så solgte den rimelig fort. Så vil jeg ikke anbefale iallefall.

  Det er stortsett de vognene vi har prøvd. Nå er jo Malin 10mnd og vi bruker bare en sånn carena trille i bilen. Også bruker vi simo vogna på trilleturer, gåturer til butikken og slike type ting, og da er den fantastisk synes jeg :)

  Ikke lett dette vognvalget! Det er jo så mange flotte vogner! :) Men masse lykke til med valget! :)

 13. vilde har mange vogner hun har 2 simo en vanlig trille og en dypvogn som kan gjøres om til trille. Emmaljunga Special/Limited Edition har hun også faktisk. veldig stolt over den . den ligner på den trilla som du har lakt ut bilde av over her. er veldig fornøyd med alle sammen . bortsett fra at simo vognene er litt store og klumpete og litt tunge ?

 14. Jeg også e sitter mye og leiter etter vogner nå om dagen, og mitt valg står i mellom:

  Emmaljunga: for den er stor,god å trille + att den fin å se på=)

  Tfk: denne så jeg på mandag og falt pladask, denne har 3-hjul men den blir så litten da en legger den sammen, den har stor bagg til å være 3-hjuling. og super god å trille=)

  Simo: hadde jeg da jenta mi var liten og liker vogna godt. det er solig og stor vogn, men litt tung.

  håper du finner en vogn du liker, men viktig å dra å se på de, for da får du bedre inntrykk og slik, og ikke minst prøvekjøre den=)

  Lykke til=))

 15. Vi hadde Emmaljunga Edge duo, tror jeg den hette. Den var i hvertfall utrolig god, kjempe god plass osv. Når hun ble litt større kjøpte vi en «lett» vogn/trille med 4 hjul hvor de forann var justerbare men den var helt grusom tung å trille etterhvert å helt umulig å trille inne på butikker med fliser. Så da kjøpte vi en 3 hjuling og den er helt super! Den er ganske bred bak så den er veldig stø, og kjempe deilig å trille. Etter hva jeg har hørt fra andre som har 3 hjuling i dyp vogn så er baggen veldig liten. Så skulle jeg valgt igjen ville jeg valt Emmaljunga (og som du sier er det kjempe mange forskjellige farger/mønstre) og en 3 hjuling seinere evt (hvis det er behov da, ellers så er jo sportsdelen til Emmaljunga grei den også). Lykke til med valget :D

 16. Vi har Simo kombivogn og jeg elsker den!:) Synes den er kjempegod å trille samt å vugge! Den er litt tung, men med god luft i hjulene er den ikke så tung likevel! Den tar ikke så stor plass i bilen når man slår den sammen, fordi man kan klapse bagen opp på selve underdelen. Vi har såfall god plass i stasjonsvognen vår med vognen og masse bæreposer!:) Synes også at vognen er lun og varm også som vintervogn! Har mange venner som har Simovogn og de alle er fornøyd! Men 80 % av barselgruppen min har emmajungel vogn og de er kjempefornøyd med den! Så vanskelig det der med vogn… Men hadde jeg skulle valgt igjen, hadde nok valget falt på en splitter ny Simo kombivogn :)

 17. Vi har også tfk vogna, og jeg ville ikke ha byttet den ut for noe i verden… ELSKER den vogna! Superenkel å slå sammen, lett, kjekk med tanke på bilstol.. Mye vogn for pengene syns jeg. I tillegg kan vogna brukes leeeenge, og det er god plass i sportdelen på vinteren med vinterpose oppi osv….
  Lykke til i vognjungelen.. Ps, har hørt masse negativt om quinny

 18. Hadde simo når Kajsa var bebiss,og var suuuper fornøyd med den :D
  Brukte bagen i bilen også vi da,med sånn sikkerhetsnett. Gull verdt var den vogna :)
  Helt til hun ble 6-7 mnd. Da hadde hun ikke plass mer og som andre sier her,den er en tung vogn,og vi valgte å kjøpe trehjuling. Angrer ikke på det!

  De Emmaljunga vognene jeg har vært borti har ikke mponert meg så fryktelig mye. Virker så «dukkevognaktig» og mange av dem så fryktelig lave. Og det betyr nærmere kulda på bakken og mer bøy og tøy og opp og ned for ryggen :)
  Men det finnes jo flere typer innenfor ett merke,og ikke alle er lave heller.

  Lykke til med valget ditt :)
  Du får ta deg en skikkelig runde rundt omkring og kjenne på alle de forskjellige vognene :)

 19. vi har hatt simo som bagvogn, å som bekka sier, den er god som det! men fyy å tung! å vi har quinny nå, hatt den begge veier, med stellebag på å ikke velta! leste ett sted at di første modellene her veltet lett, men det har di fiksa på :) jeg kan ikke si meg mer fornøyd :D prøvde den i snø her om dagen ett sted det ikke var brøyta å det var null problem :D

 20. Jeg angra veldig på at vi ikke kjøpte søskenvogn når Matea ble født..
  tenkte det samme som deg..
  Mateus var 2 år og fem mnd når hun ble født og satt nesten aldri i vogna lenger.. og om han trengte vogna så tenkte jeg at vi er jo som regel ute begge to med de å da kan vi ta en vogn hver.. men de gangene jeg var ute alene så angra jeg veldig på at vi ikek hadde valgt søskenvogn.. er et marerit å gå alene med en unge i vogn og en ungen som setter i gang med trassing å nekter å gå.. eller å løpe etter en unge når du har en vogn å trille på…

  Lykke til med valget :o)

 21. Quinny vogna er også kjent som «veltepetter». Har hørt flere som ikke er fornøyd med den, pga det – men samtidig er andre fornøyde. Selv har jeg hatt Simo og var egentlig veldig fornøyd med den som bagvogn. MEN den har sine minuser! Den har ikke håndbrems, den er TUNG!!! Selv har vi jo da TFK nå og du ANER ikke hvor fornøyd jeg er med den!! Den er STOR, men tar liten plass sammenslått og veier ikke mye. Lett å slå sammen, bagdelen er stor og har god plass i seg. Den har håndbrems og ja… Jeg er bare SÅ fornøyd med den, du aner ikke… Vet ikke hva mer jeg kan si, men tro meg – jeg kan så sykt anbefale den. Du kan gjerne prøve vår liksom å se hvordan den er!

 22. Æ har simo kombivogn, og e utrolig fornøyd. God kvalitet og fin å trille – også på vinterføre. Emmaljunga passer ikke så bra i Finnmark, hører æ rykter om. Men tviler på du skal dra hit :p hehe.. Men emmaljunga vognene e utrolig fine å se på ja :D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *