Etter jeg prøvde ut denne oppskriften blir det ikke mer smørkrem på mine cupcakes fremover.. Smørkrem er godt på cupcakes men veldig mekig. Og jeg opplever ofte å lage en haug cupcakes til bursdager, og kanksje bare noen få av dem blir spist. Alle syntes det blir for mektig sammen med andre kaker.. Mens denne oppskriften er såpass syrlig og frisk at etter jeg startet med denne opplever jeg at gjestene spiser opp til flere cupcakes, samt andre kaker. Her kommer oppskrift:

Vanilla cupcakes:

* 250 gram melange
* 4 dl sukker
* 4 egg
* 2 dl melk
* 6 dl hvetemel
* 3 ts bakepulver
* 1 ts vaniljeessens
Pisk halvmykt smør. Tilsett deretter sukkeret og pisk dette sammen til en myk smørkrem. Tilsett deretter et og et egg og pisk imellom hvert egg. Tilsett deretter vaniljeessensen. Sikt sammen hvetemel og bakepulver i en egen bolle. Tilsett deretter melken og «det tørre» vekslevis mens du pisker røren. Deretter fordeler du røren i ca 40-50 cupcakesformer (kommer ann på str). Dekk 3/4 av formen. Stek dem mellom 20-30 min midt i ovnen på 175 grader.

Ostefrosting:

* 300 gram philidelphiaost
* 100 gram melange
* 1 ts vaniljeessens
* Melis til passe kosistens (jeg bruker mellom 1 1/2 pk – 2 pk)

Pisk osten og smøret sammen til en smørkrem. Tilsett deretter vaniljeessensen og melis. Jo tykkere frostingen blir, jo enklere er det å forme den (til eks en blomst). Blir den for myk vil den sive sammen og noenganger bli litt «småhullete»..  Husk å la selve cupcake`n bli helt kald før du tilfører frostingen.

Deretter er det bare å NYTE!

IMG_5411
Del innlegget mitt

4 thoughts on “Vanilla cupcakes med fantastisk ostekrem!

  • Haha du og den deigen!!

   NYT! De er så sykt gode.. Har du noen til overs veit du hvor jeg bor ;) Haha

 1. Hei Veronica!
  Disse så nydelige ut, så de har jeg bestemt meg for å prøve å lage til gutten min sin 1 årsdag i juli :)
  Hvilken størrelse på muffinsformene bruker du og hvor får man kjøpt vaniljeessens? Hvilket merke farge brukte du i frostingen?

  Takk for en kjempeflott blogg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *