Endelig kommer dagen der jeg kan vise dere vårt nyoppussede soverom! Soverommet ble pusset opp i vinter, men jeg måtte utsette maling av vindu til sommeren kom. Male vinduer på vinteren er et dårlig triks har jeg funnet ut. I tillegg måtte vi få på plass gulvlister (etter at vi byttet gulv), samt male disse. Vi har også snekret sammen både sengegavl, taklampe og avlastningsbord. Mannen min burde blitt møbelsnekker spør du meg..

Soverommet vårt har vært litt av en kabal. Egentlig skulle Matias ha soverom her, mens vi tok det største rommet. Men så forandret vi mening underveis. For det går en dør fra dette rommet og inn til det vi gjorde om til vårt garderoberom. Da var det jo mest fornuftig og praktisk at vi hadde soverom her? I tillegg går det en dør videre fra garderoberommet og bort til gutterommet/kinorommet (som også har trapp fra 1 etg). Kinorommet blir ofte brukt av oss begge to, så i forhold til musikk og lyd var det praktisk å ikke ha Matias sitt soverom så nære. Samt at vi slapp å gå helt ned, opp en ny trapp for SÅ å komme til Martines rom. Vi ønsket jo ikke å fly mellom Matias sitt rom hver gang vi skulle se etter Martine. Huset er en laberynt som dere forstår, og det er vanskelig å forklare. Enkelt forklart er det to trapper opp til 2.etg og man kan gå opp den ene og ned den andre. Hehe!

Siden vi valgte til slutt dette rommet måtte vi klø oss fælt i hodet før vi fant ut hvordan vi ville ha det. Taket går skrått to veier, så uansett hvordan vi plasserte senga ville en av oss skalle i taket når vi sto opp. Kristoffer foreslo flere ganger å ha senga midt på gulvet, men der satte jeg en stopper! Eneste løsningen var å ha sengen inntill den veggen der den står nå, men da var det upraktisk å komme til garderoberommet. MEN så kom Kristoffer på en genial løsning. Vi satte sengen litt ut fra veggen slik at vi kan gå BAK sengen. Nå har vi begge god takhøyde i sengen, samt at ingen slår hodet i taket når vi står ved siden av sengen. Det er god plass bak sengen slik at det er enkelt å komme til garderoberommet. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd!

På dette rommet har vi gjort MYE! Hele rommet var furu, samt at veggene (tapeten) var i en beige farge. Det var et stort skap på rommet (bak der sengen står nå) som vi har revet. Vi hadde ikke behov for skapplass på soverommet siden vi hadde laget et eget rom til klær og sko. Siden gulvet var lagt etter skapet måtte vi bytte gulv også. Nye gulvlister måtte også til.

1608995_10153734224385704_311380730_n

Har ikke «førbildene» enda, men de kommer etterhvert!:)

Nå er rommet mye bedre enn hva jeg noengang hadde sett for meg. Det er en lun og behaglig stemning på rommet, akkurat slik vi ønsket det. Vi har prioritert tv på rommet, og vi angrer ikke et sekund. Det er ofte vi legger oss litt tidligere, bare for å ligge i armkroken og se på tv derfra. Tv er ikke på hver kveld, men engang iblandt. Akkurat passe!

Her kommer et langt bilderas og litt info underveis:

_MG_7040

Planen er å finne et søtt og lite elgehode til å ha over tv. Det har enda ikke dukket opp! Leter videre..

Untitled

//Kurv fra kremmerhuset. //Nattlamper fra IKEA

_MG_7044

Hjemmelaget sengegavl. Treverket har vi funnet ute, der det har ligget å herdet i noen år. Vi spylte og vasket det godt og i flere omganger ned med alt av husrens, soppmiddel osv. Det sto også en god stund for å trekke fra seg før vi tok det inn.

_MG_7048

//Veggord fra ebay // Sengeteppe (hvite) fra IKEA //Stripete teppe fra princess // Pute på konsollbord fra jysk

Untiøtled

Konsollbordet har vi laget selv. Dette er laget av ben fra et tidligere bord, samt hobbyplater.

_MG_7062

Lampen har vi laget selv, og felt inn spotter..

UnntitledUntitjled

//Knagger på veggen fra IKEA

Untitjøæled

Farge på veggen er lys antikk. Tak, lister, dører og vinduer er hvit. Kontrastveggen er en ferdiglaget blanding av maling vi hadde liggende. Hehe!

Del innlegget mitt

24 thoughts on “Vårt soverom – bilderas

 1. Vakkert! Elsker taklampen. Har tenkt å gjøre noe lignede selv, men er utrolig usikker på det elektriske og parallellkoplingen. Hvordan gjorde dere det? :)

  • Det er noe mannen min må svare på :P Vet han var veldig nøye på dette iallefall. Vi bruker også bare led pærer – som ikke gir fra seg varme :)
   Skal få han til å gi deg et bedre svar ;)

 2. Var utrulig fint:) du er flink:) men eit lite tips, sjekk opp i forhold til lampa:) skulle det byrje brenne så dekker ikkje forsikring heimelaga lampar, grunna lover som sei at det ikkje er godkjent å lage sjølv.. Helsing frustrert frue til eleltriker! Kunne tenkt meg heimelaga sjølv

  • Tusen takk!! :)

   Ja vi har tatt forhåndsregler når vi laget lampen. Men takk for tips, skal ta det med meg videre <3

 3. Så lekkert!! Men en helt annen ting. For en god stund siden skrev du om et lære-klokka spill. Hva heter det? Skulle hatt noe sånt til min eldste!

 4. Lekkert!! :) Du har vist mange bilder fra soverommet siden du pussa opp, har gleda meg til å se totalen! Ble virkelig nydelig, dere er utrolig flinke og kreative!! :)

 5. Det var kjempefint! Fin kontrast på sengegavlen med det grove treverket mot det hvite stoffet :-)
  Kan du ikke lage et innlegg med en «plantegning» av hvordan huset deres er oppdelt? Hadde vært interessant å lese om syns jeg siden du har lagt ut så mange innlegg av de forskjellige rommene men det ikke er så lett å vite hvordan det er i forhold til hverandre :-)

  • Takk for det :)

   En plantegning hadde vært utrolig morsomt å vist! Må bare få tiden til å sette meg ned å lage det. Det finnes nemlig ikke av huset fra før. Kanskje fra det ble bygd, men det aner jeg ikke hvor er! ;)

   Nei det er ikke lett å forklare heller ;) hehe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *