For snart 9 mnd siden kom lille Matias til verden.. Tenk, hvor fort denne tiden går.. Når dem er så små ser man jo enorm forandring og utvikling fra mnd til mnd.. Mens Martine som har blitt 3 år også er i utviklingen men den kommer ikke så synlig frem fra mnd til mnd. Det er først når man ser tilbake på tiden som var for kort tid siden at man ser hvor mye som faktisk har skjedd..

Klar for å ut..:P

Jeg satt å kikket igjennom noen bilder her i dag med Martine.. Og fytti så mye som har skjedd det siste året med Martine.. Tenk når jeg ble gravid var Martine bare 1,5 år.. Lille tulla mi… Og da Matias kom til verden var jo Martine bare rett over 2 år.

Påska 2011 plantet vi hekk. Mor med stoor mage og bekkenløsning (ble vel mest til utstilling der jeg hoppet rundt på krykker..). Martine var vel mer til hjelp her enn meg..

Etter Matias kom har min lille tulle sluttet med bleie, sluttet med sutt, gått over til stor seng osv.. Tenk så utrolig mye som faktisk har skjedd det siste året..

Pappa forklarer at det nå er på tide å få en ny og større seng..

Hun har blitt så mye mer selvstendig. Fører en lang og oversiktig samtale. Prater veldig rent og ikke minst har en strøken R. Hun forklarer ting og jeg tar meg selv i å bli overakset over alt hun sier og gjør hver en dag…

 Her hjelper Martine pappa med å sette opp vuggen til lillebrors ankomst..

Jeg husker ventetiden… Som det skulle vært i går.. All spenningen.. Martine skulle gå fra å få all oppmerksomhet til å måtte dele den (dele ALT) med en til.. Samtidig skulle hun aldri mer bli alene. Hun hadde en ved sin side hver dag som også etterhvert kunne bli en lekekamerat når det passet seg..

Se lille Martine med en liten tust bak på håret, body og bleierompe.. Herlig! 

Mens jeg satt med Martine å mimret så vi på magebilder.. Og vi snakket sammen om da mamma hadde Matias inni magen.. Hun husker jo at jeg hadde en baby inni magen godt. Men i dag forklarte jeg at det var jo Matias som lå inni der. Og at hun også hadde ligget inni magen min.. Og da kom spørsmålene.. «Åpnet du deg opp da..?». Ja, da var det bare å finne en enkel og grei forklaring, så tar vi den «avanserte» når hun blir stor nok. Haha!!

 Uke 37

Jeg husker forberedelsene før lillegutt kom.. Jeg var like (hvis ikke enda mer) engasjert i å innrede ferdig rommet, ha utstyr og klær klart… Og Martine syntes det var moro å hjelpe til..

Spesiellaget stjernestickers. Ammestol og stjerneteppe..:P

Magen den vokste.. Spenningen økte og vi forberedet oss.. Hvordan ville hverdagen bli når vi gikk fra 3 til 4..? Fra et barn til to..? Ville det bli en stor forandring.. Ville 2 bli som 10..? Det var mange spm..Når jeg rundet uke 37 kom den virkelige spenningen. Siden storesøster kom da ante vi jo ingenting om når lillebror ønsket å komme..

Mens jeg ventet fikk min venninde Lise sin herlige Prins William Oliver :)

Men knerten lot seg vente på.. Nervepirrende, slitsomt, spennede, glede, sorg, tårer, latter… Tilslutt kom han jo, og vi var overlykkelig.. 2 uker over tiden. En litt tøff start med mye og uviten sykdom hos prinsen. Noe som også førte til noen tøffe mnd for storesøster.. Men litt etter litt tilpasset vi oss.. Og vi gjorde det beste vi kunne med å bruke masse tid med den vesle frøkna vår som plutselig ikke hadde sine foreldre for seg selv lengre..

 Syntes dette er så herlig.. Her skrives vi ut fra sykehuset under et av sykehusoppholdene og DET smilet Matias hadde denne dagen.. Akkurat som han skjønte at nå skulle vi få komme hjem og vekk fra de dumme sprøytespissene..

 Herlig storesøster..:)

Det er herlig å være 2barnsmor.. Og den unike ventetiden når man venter på sitt etterlengtede barn er helt ubeskrivelig. Man blir ofte utålodig, lei og sliten.. Men når ventetiden er ferdig får man den jo aldri tilbake… Det er noe å tenke på..:)

Del innlegget mitt

6 thoughts on “Ventetiden..

  1. Så koselig innlegg og mange flotte bilder :) Nydelige babymagen din :) Dere er fine alle 3 :)

  2. Hyggelig lesning :) Har mange av de samme tankene selv,om at tre skal bli til fire! Blir spennende å se hvordan det blir det med to barn,og hvordan storesøstra tar det.
    Mange koselige bilder du hadde med her :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *