Det hadde vært pratet om i flere måneder. Forventningene var så enormt store. Store skolejenta vår skulle få seg skrivepult før hun startet på skolen. Endelig kom dagen der vi dro til IKEA på leit etter den perfekte pult. Jeg hadde vel i utgangspunktet sett for meg en hel enkel og hvit pult med en enkel stol til. Men 6åringen hadde for lengst bestemt seg for at dette skulle innebære mye rosa! Så her kan dere jo se resultatet:

Untitled

 

Som om det ikke er nok rosa på rommet hennes fra før? Hehe! Men la gå.. Hun er faktisk i den alderen nå der hun har veldig klare meninger om hvordan hun vil ha rommet sitt. Og jeg lar henne få lov til å bestemme mye av dette selv – så lenge hun ikke fyller det stappfult av leker. På utsiden av rommet er en stor loftstue der barna har det beste av lekene sine. Men Martine elsker å bytte ut leker, pynt og tilbehør på rommet sitt. Veldig ofte har hun ommøblert og jeg finner stoler og leker på helt andre plasser enn hvor jeg fant de dagen før. Det er stas for en 6åring å styre og stelle slik hun selv vil på rommet..

Over til denne pulten. Vi ble til slutt enige om at hun kunne få en hvit pult med litt rosa på. Både Martine og oss foreldre syntes det hørtes ut som en god plan. Etter å ha prøvd ca 10 stoler endte hun opp med en rosa, tøff og behagelig stol. Akkurat passe høyde for henne også. Vi har også prøvd å «innrede» dette hjørne på en god og praktisk måte slik at det i fremtiden vil være enkelt å gjøre lekser, tegne og finne frem til det hun vil ha..

IMG_0187

Det som ikke vises på bilde er at vi har lagt et skriveunderlag på pulten slik at den ikke blir full av riper etter kun noen dager..

IMG_0203

På en bildelist har Martine alle aktivitetsbøkene sine. Under har vi hengt opp en stang og 3 bokser som hun kan ha farger, blyanter osv i.

IMG_0204

På skrivepulten har hun lapper der hun kan øve på å skrive eller teste om tusjene virker.

Untitled2

På veggen har hun en magnettavle der hun kan henge opp beskjeder og lekser osv. Skrivebordslampen ble også såklart rosa. Denne var veldig enkel og bruke, tok liten plass og var lett å stille på.

Untitled1

I skapet under har vi gjort avtale om at hun skal ha skolesekk og bøker.

IMG_0197

I skuffene har vi sortert penner, viskler, spisser osv i ulike bokser (her kan man også ta av lokket om ønskelig). Disse passet akkurat.  I den lille skuffen ved siden av har hun ark (passer helt perfekt til dette).

IMG_0199

6åringen ble meget fornøyd og har allerede brukt mange timer her.
Link til skrivepulten
Link til stolen

Del innlegget mitt

4 thoughts on “Vi ble til slutt enig..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *