Da er vi stolte eiere av ny vogn til lille babymirakelet i magen..:)

Vi hadde creeps kombivogn til Martine. Var fornøyd med denne den første tiden, men etterhvert syntes vi den ble mer og mer ranglette.. Og i grunn var den veldig liten, og ikke så god å trille..

Vognen vi hadde til Martine

Så denne gangen har jeg sakt klart ifra… Koste hva det koster vil. Nå skal jeg ha drømmevognen! Etter evig mye leting og lesing kom jeg frem til at emmaljunga ville vært en bra vogn for oss og vårt bruk.. Men valget slutter jo ikke der. Det finnes jo så mange forskjellige modeller.. Etter å ha hørt en del erfaringer falt valget på city cross. Trodde jeg…

City cross (legg merke til at baggen går innover mot slutten av bena..)
City cross sportsdelen

Når jeg trodde jeg hadde bestemt meg, spør damen om jeg har fått tatt en titt på de andre modellene. Jeg foreslo at vi kunne ta en titt, men trodde det var helt bortkastet. Men neida.. Etter å ha hørt fordeler og ulemper endte vi opp med egde. Grunnen til at jeg ville ha city cross var jo fordi den skulle være smalere. Men nå fikk vi altså egde baggen og sportsdelen, bare med city cross understellet. Baggen til city crossen går litt innover ved bena, mens denne er like stor hele veien. Det så iallefall ut som den hadde noe mer plass. Samtidig som selve vognen ikke ble noe større..

Understellet vi kjøpte til vår vogn.

Fordelene som jeg ble «kjøpt» av var at denne vognen hadde termo beskyttelse under madrassen i baggen, i forhold til dem andre som hadde tre. Dette gir god isolasjon. I tillegg hadde den lufting under madrassen. Man kunne også ta en liten del av ryggen/hode opp. Så babyen slipper å ligge helt flatt (når den blir noen mnd da så klart..) Da kan kanskje babyen gidde å ligge i baggen litt lengre? Hehe..

Egde baggen
Egde sportsdelen

Jeg har hele tiden vært veeldig skeptisk til skinn, og ønsket i grunn å ikke kjøpe dette. Men så fant jeg vognen med de perfekte fargene og jeg var solgt… Det hvite er da skinn. Men som mange sier er det jo lurt med tanke på gris osv..:) Og om jeg skulle bli lei får man kjøpt bag/sportsdel alene så man KAN bytte på..:)

Andre bager til vognen vår.. Denne likte jeg veldig godt. Men ønsket denne gangen noe annet enn sort..
Denne var også herlig da det var sauer på stoffet inni!

Vognen er ekstremt lett! Noe som er veeldig kjekt. Veldig god å trille. Den har også hjul som ikke kan punktere og som ikke trenger å fylles opp med luft. Veldig lett måte å ta av baggen og sportsdelen på. Kun to knapper inn og man løfter den av. Det er da hemper på siden av baggen, slik at man kan ta med baggen inn om man skal på eks besøk. Når man setter baggen på gulvet kan den vugges på.. Genialt :) Les mer om vognen her.

Martine syntes det var veeldig stas å ligge i baggen ja..

Martine syntes det var VELDIG stas med ny vogn i hus da.. Hun skulle opp i bagdelen, og der lå hun å koset seg. Sang og lo.. Vi tok over myggnettingen og hun skrattlo.. Satt baggen på gulvet og hun skulle ligge oppi. Så der lå hun å beveget på bena slik at baggen vugget. Var ikke veldig lett å få lurt henne med opp i sengen ikveld da nei..

Det lyyyser spenning av øynene hennes..

Jeg vet det er mange der ute som har emmaljunga, så nå ønsker jeg tips, råd og nettsider til hvor og hva man får av tilbehør til vognen. Og evt hva dere har som erfaringer til ting som passer til vognen..:) Alt fra søskensete til rangler.. Kikket også på stellebagen som hørte til.. Men tror jeg vil gå for en annen stelleveske. Noen tips og erfaringer?

 Nyfødt og når barnet blir eldre.. Dette fåes til vognen vår..

Når Martine blir litt eldre finnes det også søskebrett til henne til vognen vår..
Del innlegget mitt

7 thoughts on “Vognkjøp

 1. Hei,
  vi har samme vogn som du nå har valgt, til vår ettåring. og jeg er storfornøyd med min edge duo. Vi har det orginale understellet, det er dessverre ganske tungt(litt i allefall) MEN det har «kurv» under i metall, og det tror jeg er bedre enn i tøy. For erfaringen mine venninner har er at den tøykurven ikke kan bære like mye som metallkurven. Noe som er dumt om man er og handler.Men som sagt, det positive er at den helt sikker er mye lettere enn den orginale edge-understellet.

  Og du har helt rett i at Edge-overdelen varer lengre. Min venninne hadde city-cross, og hun var nødt til å ta i bruk sportsdelen sin allerede da sønnen hennes var 5 mnd, mens min datter lå i sin edge-overdel til hu var ca 1 år, (å den eneste grunnen til at vi byttet, var at vi måtte ha seler.)

  Ellers anbefaler jeg å dra til Sverige for å kjøpe ekstrautstyr, Emmaljunga blir jo lagd i Sverige, og er visstnok mye billigere der.

  Lykke til med junior.

 2. Edgen skal være kjempe god sier min super gode venninne =) Så du blir nok strålende fornøyd. Hun har også i skinn, og lys =) Den er så pen.

  HAr falt helt for stelleveskene til Petunia Picle bottom, de er rå stilige. Og har alt en stelleveske skal ha =) Google det.

  Hvordan gikk UL?

 3. wow! Så sprøtt! I går var jeg ute på vognjakt. For å sammenlikne priser denne gange. …Må nok putte litt mere penge ri sparegrisen før det blir kjøp på oss. Til slutt fant jeg en babyforetning som solgte Emmaljunga. Og falt for City Cross… Nå har jeg veeeldig lyst på den asså! Eller den versonene dere har kjøpt, om den er bedre:) Hvor i all verden fikk du den til 30% avslag? Synes 8200 er i mestte laget for ei vogn…

  ha en fin dag, og gratulerer med vognkjøp!

 4. Gratulerer så masse med vogna :D jeg har den vogna, forresten akuratt den samme som du har lagt ut bilde av.. grå og sort :)

  men en leke som ble myyyye brukt er denne http://kjolberg.blogspot.com/2010/10/anbefales-virkelig.html

  Hvis du ser åssen jeg har satt den på bilde, det er sånn den kan stå når de sitter med den lille ryggstøtta opp. og når de er mindre kan du sette den fast i baggen under kalesja :)

  Den er veldig enkel å ta av og på og passer det meste :)

  Ang stelleveskene, det er utrolig god plass i de så jeg anbefaler en som «hører» til :)

  meen en erfaring ang det myggnettet som er inni kalesje. det likte ikke jeg, så vi kjøpte et annet til å ha over hele.. for når du har det ned er det stor sprekker på hver side under glidelåsen der det kom kryp inn, pluss at de mange kryp kom seg inn igjennom hula i myggnettet pga de var så store. Jeg kjøpte et på lekebutikken faktisk som er helt supert som detter til der det kan komme dyr inn :)

  Huffda, dette blei langt.. men pytt pytt :P

 5. Gratulerer med drømmevogna snuppa :D
  Tenk så stas det blir å ut på trilleturer med denne da,hehe!
  Flott vogn,virkelig :)

 6. Emmaljunga er supre vogner, vi har en selv, som har holdt i mange mage år, og som helt sikkert kan brukes som sovevogn i barnehagen om vi skulle finne på å få et barn til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *