Ja for det var vel slik det hele startet.. Med noen felles bekjente endte det opp med en venneforespørsel på facebook. Hvem som la til hvem husker jeg ikke.. Dette var før jeg ble gravid med Martine..

De første årene hadde vi vel ikke mye kontakt, men vi var a venner på face.. Så ble jeg gravid med Martine, og jeg fikk en herlig gratulasjon fra Rebekka.. Kort tid etter skriver Rebekka til meg (på face såklart..) at hun var gravid! Vi hylte av glede begge to (over face.. Om det går ann?) Etter denne dagen forandret mye seg. Vi hadde begge hver vår blogg og vi ble begge aktive lesere av hverandres blogg.. Kommentarene haglet på..

Vi hadde så lyst til å møtes!! Men Rebekka bodde i Oslo, mens jeg bodde i Porsgrunn.. Siden dem hadde familie her var dem jo ofte på besøk, men likevel ble det liksom aldri noe treff.. Helt til… Sommeren 2009..

Vi møttes to ganger denne sommeren. En gang på strandtur, en annen på kafébesøk.. Rebekka var så nydelig. Og ikke minst en herlig sprudlende nybakt mor.. Jeg ble fort glad i denne jenta..

Tiden flydde og vi hadde mye å gjøre hvert for vårt. Etter en stund kom den gledelige nyheten! Rebekka skulle flytte hit til Bamble!

Det ble noen småtreff innimellom, og det var ingen tvil om at jeg likte denne jenta veldig godt. Men det er jo ikke alltid like lett å bli skikkelig kjent.. Helt til….

Det var dette som skulle til.. Noen gode kosekvelder etter barna hadde lagt seg. Rebekka og Veronikatid! Vi tok frem hver vår onepice, og anspentheten senket seg. Vi laget oss smoothie (noe som ble vår favoritt denne tiden) og masse deilig mat. Vi begynte å se på serier sammen og det sluttet aldri (seriøst, vi har fulgt med på serier fast i over 1 år nå..)..

En av våre første kosekvelder i Rebekka og Magnus sitt nye hus! Vi er begge pingler så det holder så denne kvelden satt vi omtrendt på fanget til hverandre. Vi lo og gråt om hverandre tror jeg..

Rebekka og jeg begynte et flott og friskt vennskap sammen. Ungene elsket hverandre, og nå var det tid for pappaene å møtes. Dem viste jo hvem hverandre var fra før, men kjente hverandre ikke særlig godt.. Dem klaffet som bare det..

Eventyrfabrikken..
Eventyrfabrikken..

Etter dette ble det mange koselige opplever sammen.. Med mammaene, pappaene og våre søte små barn..

Hvem har sakt at ikke mammaer kan ha det like morro som barna..?

Det var vel runt denne tiden at Rebekka skulle være med på unge mødre. Hun ble filmet støtt og stadig, og jeg var der som en god moralsk støtte.. Det var veldig koselig å følge Rebekka igjennom hele denne spennende tiden. Jeg var så stolt over denne flinke skapningen. For en flott mor..

Thea og Martine sin første dag i bhg. Da var unge mødre på stedet og filmet..

Vi dro inn til Oslo flere ganger for å gå over klippene, godkjenne og rett og slett kose oss! Jeg var med på alt, og jeg digget det. Rebekka åpnet seg mer og mer for meg, og det samme gjorde jeg for henne..

En godtur til Oslo.. Smoothie såklart..

I forbindelse med unge mødre ble Rebekka og jeg invitert med på premiefest i Oslo. Denne helgen hadde vi sett frem til lenge. Vi skulle kose oss på luksushotell, dra på premiefest, shoppe i Oslo og gjøre mye bra sammen..

Premiefest

Og såklart var det på med onepice og pc på kveldene. Da var det serietitting før sengetid.. En skikkelig kosehelg var det..

På med onepice og innta senga med serietitting..

Så kom høsten og Rebekka begynte på skole. Hun startet på allmen påbygg, noe jeg tenkte at jeg også virkelig burde. Men tanken på å starte.. Nei, fy jeg orket ikke.. Jeg var jo mye med Rebekka, så hun gav meg et fint innblikk i hverdagen som student. Litt etter litt kom lysten snikende på.. Rebekka ville ha meg inn på skolen så hun overtalte faktisk skolen til å ta et intervju med meg. Dette 3 mnd etter oppstart og dem tok ikke lengre inn folk. I tillegg hadde det vært 20 stk på venteliste før meg. Men joda, etter intervjuet kom jeg jaggu inn..

Den samme tiden tok jeg også en gravidtest som lyste opp: GRAVID… Minutter etterpå hadde Rebekka fått bilde med den fine testen.. En lykkelig og overivrig Rebekka ringte opp og gråt av glede med meg..

Særemne.. En tid jeg aldri kommer til å glemme..

Ja, da var det bare å starte på skole som gravid. Rebekka oppmuntret meg.. Dette skulle jeg klare. Hun skulle se til at jeg SKULLE klare dette. Og jaggu var hun hjelpsom. Hun disket opp med mat i pausene, kosestunder i fritimene, hun var med på ultralyder, legetimer osv.. Hun kjørte meg og hentet meg de dagene formen ikke var god. Hun fikset handikapparkering den siste tiden da bekkenet ikke orket mer.. Seriøst, jeg hadde ikke klart dette tøffe året uten henne..

Det ble mye lekselesing/prøvelesing/innleveringskvelder sammen..

Tenk, vi har bare vært «gode venner» i 1 1/2 år ca. Det føles ut som for alltid. Så mange minner, så mange historier, så mye latter, så mange tårer…

Nyttårsaften 2010/2011

Rebekka: Jeg setter så stor pris på deg, og alt du er og gjør for meg og min familie.. Du er helt unik, og ingen er som deg.. Du gir så mye, og forlanger så lite tilbake.. Jeg er så utrolig glad i deg og din nydelige familie..

Sommerland sommeren 2011
Herlige «tante Bekka» og en helt fersk Matias..

Du er… en av mine bestevenner..

Del innlegget mitt

13 thoughts on “You got a friend request…

 1. så flott skrevet :D
  kunne ønske jeg hadde det samme som dere har. det er så verdifult.
  ta vare på vennskapet!

  -Line

 2. Så hyggelig innlegg!!! Nå ble jeg glad.. Tror jeg skal ringe min bestevenninne og si at jeg er glad i henne!! :)
  Ha en super dag..
  Stor klem
  Christina

 3. Flott skrevet Veronika :)
  Godt med gode venner man kan stole på og kose seg med!

  Flinke dere er til å ta vare på hverandre <3

 4. Dere er heldige som har hverandre! Dere gjør en så flott jobb begge to :-)
  Caroline: Jeg bor i Stavanger! Men veldig enig med deg i at det er fåååå unge mødre i Stvg området :-(

 5. Så heldig dere er som har et slikt vennskap! Og i tillegg kan «dele» barna med dette. Skulle virkelig ønske det var noen her på min alder med barn! Jeg er også en Telemarking, men har nå flyttet til Stavanger.. Her er alle i barselgruppen min 3barnsmødre og langt over 30 år. Sukk!

 6. ååååååååh nå begynner jeg å grine åå! :P dere er så utrolig hærlige! men at dere har bare vært venner i halvannet år hadde jeg ikke trodd! trodde det var myyye mer!

  ingenting er vakkrere enn EKTE vennskap og kjærlighet <3

  til slutt må jeg bare i at jeg beundrer dere begge to for den påganviljen og styrken dere har hatt med familie, graviditet og jobber ved iden av skole! fantastiske er dere begge to <3 klem fra linn beate

 7. SNUFS SNUFS SNUFS….!! Vennen min, du vennen min, du kjære, søte vennen min!!! Du er jo bare helt utrolig fantastisk?! Guri land… Er helt uten ord her jeg sitter nå med en klissvåt tunika og tårevåte øyner!! Wow… For et utrolig oppmuntrende innlegg!! Dette var bare toppen av kaken og eifeltårnet på en gang og var bare helt utrolig å få etter en lang dag med eksamen.

  Jeg setter så ufattelig stor pris på deg!! Det siste året spesielt har vært utrolig utfordrende for oss begge, og du er alene om å si at «uten deg hadde jeg ikke kommet meg igjennom det skoleåret». Jeg er så glad for at vi har hverandre, og for all støtte og hjelp jeg har i deg. Jeg klarer meg ikke uten deg rett og slett. Du er en den jeg kan si ALT til uten å føle meg dum, jeg kan komme som en DASS eller oppstæsjet og alikevel sier du jeg ser bra ut. Jeg kan være i stålende humør, eller helt utafor men alikevel er du der :)

  Jeg elsker kvalitetstid med deg, og jeg elsker å bare bli bedre kjent med deg. Det er så godt av å en venn man virkelig slapper av sammen med, og som man kan være seg selv med uten at man forventer noe av en.

  Wow… Jeg kunne fortsatt i en halv evighet, og mer enn det… Men igjen – tusen takk for en helt syk oppmuntring!! Du er nok en gang… AMAZING!! :)

  Takk for alle gode stunder vi har hatt sammen, og takk for alle gode stunder som vi KOMMER til å ha sammen. GJETT om jeg gleder meg til fremtiden <3

  Familien Mæla <3 Familien Døli

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *